torstai 11. toukokuuta 2023

Masis Black Raven

Masis Black Raven

Masiksen puodista löytyi oluttyyliä, jota aloin kaipaamaan oikeastaan vasta silloin, kun sitä ei kukaan enää valmistanut. Nyt Black IPAa on kuitenkin alkanut taas putkahtelemaan ilmoille ja näin myöhäisherännäinenkin pääsee aiheen makuun pienen odottelun jälkeen.

Korppibisse on varsin tummapiirteinen (82 EBC), mutta tyyliin sopivasti myös railakkaan rapsakka (65 IBU), kevytrunkoinen ja runsasmakuinen. Tyylikästä menoa alusta loppuun. Panimon kotisivuilta löytyy myös mukavan kattavat lähdetiedot makukomponenttien takaa:

Maltaat:

Pilsner, Dextrin, Carafa Special III, Vienna, Chocolate

Humalat:Columbus, Azacca, Centennial, Chinook, Citra, El Dorado

Hiiva: 

Fermentis SafAle US-05

Korppi istui arvokkaasti, kallioltaan se tuon vain raakkui, vain tuon oluen nimen, kuin ois siihen tyhjentänyt sieluaan. Black Raven!  Black Raven on sielukas ja tummasävyinen IPA, jonka maut kaikuvat kuin Grand Canyonin kanjoneista.

Masis Black Raven

Tummanpuhuva olut vaalean beigellä vaahdolla. Tuoksu on hyvä ja runsas. Tiukkaa greippisyyttä, havua ja nokea.

Maku on varsin voimakas. Hyvin ryhdikästä menoa, muttei suinkaan raskasta. Greippiä, sitrusta ja havuisuutta on annosteltu mukaan ns. riittävästi. Rungosta nousee esiin ainakin kevyttä suklaisuutta, ehkä hieman paahteisuuttakin. Jälkimaussa greippisyyttä, pihkaa ja aavistus salmiakkia. Tosi jees.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti