tiistai 23. toukokuuta 2023

Himo Hirvikausi

Himo Hirvikausi

  • Tyyli: Saison
  • Alk.%: 5,5
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Rest in Pori, sillä Hirvikausi on nyt alkanut Pirkkalassa.

Himon keväinen Amarilloloitu Saisonelämys henkilöityy olutkansan mielissä vahvasti armoitettuun saisonmestari Kalle Hirvikoskeen. Olettamuksen vahvistaa myös oluen markkinateksti, jonka mukaan Hirvikausi kohottaa maljan Himon myötä historiaan jääneen Moose on the Loose -panimon suuntaan.

Pirkkalassa liputetaan Saison-kevään 2023 puolesta, mikä sopii meikäläisellä hyvin. Saison--kesiähän tässä on Pilsin uuden tulemisen tavoin tullut kunkin päissään vietettyä jo useamman vuoden, mutta mikäs niitä viettäessä, kun makumaailma on kohdillaan ja menovesi maistuu. Hirvikausi on samaan aikaan myös osa Himon belgitrilogiaa, jonka ensimmäinen osa jäi itseltäni kokematta. Tripelistä sen sijaan on tarinaa tulossa kohta puoliin luettavaksi.

Ensin kuitenkin käydään sarvibissen kimppuun. Odotukset juoman suhteen olivat luonnollisesti kohollaan ja ihan kelpo saisoniahan tämä lopulta onkin. Tunnelma jää kuitenkin belgiverrokkeihin nähden  hieman kevyeksi, mistä syyllisyyttä voidaan varmasti sysätä kauppavahvuudenkin suuntaan. Termi terassisaison nousi ensimmäisenä kuvaavana sanana mieleeni ja sellainenhan tämä itseasiassa juurikin on: helposti lähestyttävä, janoa taittava sesoon hellekesän sesonkeihin.

Himo Hirvikausi

Olkisen vaalea, todella runsaan vaahdon nostava olut. Tuoksussa saisonmausteisuutta, viljavaa, vehnän pyöristämää maltaisuutta ja kevyttä sitrusta.

Maku on hyvä. Mausteisuutta on kohtalaisen runsaasti mukana, olut on raikas, mutta vehnän pyöreyttä löytyy silti. Kuiva, hienoisen appelsiininkuorinen, selkeämmin sitruksinen. Aavistus yrttisyyttä myös, jälkimaku jää aika kevyeksi. Ehkä hieman kliininen lajiedustaja isossa kuvassa.  Ei hullumpi kuitenkaan, semmoinen terassisaison.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti