tiistai 9. toukokuuta 2023

8-Bit Hoptimus Prime

8-Bit Hoptimus Prime

8-Bittin kotiluola Keran hallikompleksissa on jotain todella näkemisen arvoista. Pääsin näet ostosreissulla kurkistamaan panimotiloihin, jossa Jason esitteli panimonsa hienoja valotehosteita ja muuta pelimaailmaan sukeltavaa rekvisiittaa, mitä näkee mm. oluttapahtumissa 8-Bittin tiskin yhteydessä.

8-Bittin panimotiloja kannattaa käydä kurkkaamassa!

Kaupan puolelta nappasin matkaan useamman pullon nyt esittelyyn päässyttä Hoptimus Prime IPAa. Jasonhan ammentaa innoitustaan arcade-pelien nostalgiasta, johon tämäkin 6,2-prosenttinen humalapommi nimellään ja etikettitaiteellaan vahvasti nojailee.

Oregon IPAksi alatyylitetty olut on humaloitu Citralla ja Mosaicilla peräkärryn tuodessa lisämassaa 72 EBUn voimakkuudella. Taustatiedoissa mainitaan oluen saaneen innoituksensa vuonna 2015 jenkkilässä heitetyltä road trippiltä eli oluttrendien mittapuulla hieman retroa menoa on tyylivalinnallisesti tarjolla.

Vallan onnistunut veto. Onneksi ostin useamman.

8-Bit Hoptimus Prime

Punertava, kauniin vaahdon nostava olut. Tuoksussa keksimäistä maltaisuutta, monipuolista sitrushedelmäisyyttä limestä greippiin ja sitruunan kuoreen. Kevyttä yrttisyyttä, taustalla pehmeää trooppisuutta.

Maku on hyvä. Kevyen punakka maltaisuus on keksimäistä ja kevyen karamellistakin. Sitruskuoro laulaa moniulotteisesti, päällimmäisenä esiin nousee lime, greipin kuori ja sitruuna. Taustalla on pehmeämpää hedelmää, ehkä aprikoosia tai vastaavaa. Lopetus on greippinen, hieman yrttinen ja mukavan katkera. Jälkimaussa myös kevyttä mausteisuutta, greippi sielläkin pääosassa. Oikein hieno IPA.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti