keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Suomenlinnan Gyllenborg IPA

Suomenlinnan Gyllenborg IPA

Suokilta löytyy useampikin ns. luotto-olut, joihin tulee tartuttua melko matalalla kynnyksellä, kun virvoitusjuomaosastoilla asioi. Helsinki Porter, Hoppe IPA ja eritoten Höpken Pils ovatkin varsin tuttu näky jääkaapin janonsammutusosioiden puolella.

Nyt Alkoihin on rantautunut länsirannikon tyyliä edustava Gyllenborg IPA, joka kuusipinnaisessa loistossaan tarjoilee Centennialin, Citran, Chinookin, Simcoen ja Magnumin viittoittamia sitrushedelmäisiä ja mäntyisiä tunnelmia. Kuustaanmiekassa sijaitsevalta Bastioni Gyllenborgilta nimensä lainaava kokonaisuus nousee eittämättä ansaitusti osaksi Suokkivakioideni kaartia. Laatukamaa.

Suomenlinnan Gyllenborg IPA

Vaalean meripihkainen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksussa on keksimäisyyttä, sitrusta, kevyttä greippisyyttä sekä havuisuutta.

Maku on hyvä. Sitruksinen, greippinen humalointi on vahvasti esillä alusta lähtien. Taustalla on myös havuja, pihkaisuutta ja keksimäistä maltaisuutta. Ajan kanssa esiin nousee kevyttä mausteisuutta sekä yrttisyyttä. Lopetus on napakka, edelleen greippinen. Toimii hienosti. 

Pisteet: 37/50

2 kommenttia:

  1. Oli hyvä maistaa pitkästä aikaa oluen, joka on tehty Centennialillä, eikä Citra/Mosaic tai HBC-hypeuuttuus voimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näitä soisi olevan enemmänkin tarjolla. Tätä tuli haettua juuri lisääkin.

      Poista