keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Schneider-Weisse Labrassbanda Love Beer

Schneider-Weisse Labrassbanda Love Beer

Kesä lähestyy ja Snaiderin vehnät nousevat taas arvoon arvaamattomaan. Lumien lähdön jälkeen Alkovalikoimista paljastunut Love Beer on itselleni uusi tuttavuus ja otaksuin sen ensin olevan etikettiversio panimon peruskavalkadin riveistä. 

Torviorkesteri Labrassbandan kanssa yhteistuumin kehitelty rakkauden vehnä näyttäisi kuitenkin lopulta olevan kokonaan oma juomansa, sillä se on lähisukulaiseksi speksien perusteella tunnistautuvaa TAP1:stä katkerampi (20 IBU vs 14 IBU) ja humaloitu Hallertauer Herkuleella Hallertauer Saphiren sijaan. Humalkumppanina Herkuleella on panimon yleisesti suosima Hallertauer Tradition.

Hemmetin hyvää joka tapauksessa, kuten odottaa toki saattoikin.

Schneider-Weisse Labrassbanda Love Beer

Vaaleaa, sameaa ja kaunisvaahtoista vehnää. Tuoksu on mukavan aromaattinen, muttei missään tapviitosen sfääreissä sentään. Kepeämpi versio samalla tulokulmalla kuitenkin. Vaalean, vehnävän ja olkisenkin maltaisuuden ylle nousee neilikkaisuutta, mutta myös edellä viitatulla tapaa sitrusvahdetta, kepeää persikkaa ja ehkä hienoista valkoviinimäisyyttäkin. Mausteisuus kuitenkin tulee tuon yli aikani nuuhkittua.

Maku on oivallinen. Se on alkuun aika pidättäytyväinen, lähinnä perusvehnäiseen, kuivaan ja banaanittomaan hefetunnelmaan nojaavan oloinen. Tasapainoinen ja toimiva lähestymiskulma, jota kannatan.  Mukaan kuitenkin nousee hieman parfymaattistakin sitrusmaisuutta, mandariinin kuorta, aprikoosia ja kuivaa valkoviinimäisyyttäkin. Lopetus pohjaa mausteisempaan, neilikkaiseen suuntaan, mutta osoittaa myös mandariinisempaakin sävykkyyttä. Mainio vehnäolut mukavan aromaattisella otteella.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti