keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Himo Kolmoishermo

Himo Kolmoishermo

  • Tyyli: Tripel
  • Alk.%: 9,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himon belgitrilogian päätösosa toi tarjolle suomalaisvoimien valossa varsin harvinaisen tyylin, Tripelin. Belgiguru ja panimolegenda Markku Pulliaisen johdolla loihdittu Kolmoishermo poikkeaa luostariseinien sisäisistä perinteistä ainakin Amarillo-humalointinsa puolesta ja sitä kuvataankin maistajan puritaanitaipuvuudesta riippuen joko pyllistykseksi tai pokkaukseksi Belgian tripel-perinteille.

Munkkia ja mehua on siis tarjolla, kuten panimon suustakin on kuultu sanottavan. Nappasin Himoshopista parikin purkkia kertakäynnillä, mikä osoittautui onnistuneeksi, joskin myös hallituksi riskinotoksi näin jälkikäteen. Kokonaisuus henkii vahvaa belgitunnelmointia, vaikka lajin sisällä mitattuna suht kaukana Karmelietin tai vaikkapa Westmallen koulukunnasta ehkä ollaankin.

Himo Kolmoishermo

Vaaleanlainen, kevyen utuinen olut vaalealla vaahdolla. Tuoksussa on voimakkaita, mutta pehmeitä belgiestereitä, appelsiininkuorta ja mausteisuutta. Hyvältä vaikuttaa.

Maku on oivallinen. Vaalea, kuivapiirteinen maltaisuus kannattelee makumaailmaa, jossa kandisokerinen aloitus täydentyy belgitunnelmaisilla hedelmäestereillä, loppua kohden korostuvalla mausteisuudella sekä mandariininkuorisella taustamaulla. Jälimaku on pitkä ja toistaa pitkälti edellä kuvattua makukirjoa. Hieman jopa voimistuneemman olosena vain.

Ei perinteisin Tripel, mutta erinomainen belgiveto joka tapauksessa.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti