tiistai 24. lokakuuta 2023

Weiherer Rauch

Weiherer Rauch

Kundmüllerin oluita näkyy olevan kohtuudella tarjolla pääpitäjämme anniskeluliikkeissä. Bambergin naapurista ponnistavan panimon savuiset sävelet innoittivat kurkistamaan uudistuneen Kaislan kahinaan parin viikon takaisella reissullani.

Loputtomiin jatkuvan olutravintolan perimmäiseltä tiskiltä löytynyt Weiherer-leima oli käyntini aikaan melko selkeä valinta, vaikka hanapaikkoja Kaislasta löytyy ns. vaikka muille jaettavaksi. Suurempia yllätyksiä ei tarjontaa ainakaan hanojen osalta sisältänyt.

Valitussa savuoluessakin piili tietoinen riski, mutta kyllähän Oberfrankkenin maltaiset maut ja savuoluet yleisesti aina kiinnostavat. Vaalea savuolut on kuitenkin itselleni hieman haastava laji, minkä pääsin toteamaan myös tämän tuopposen äärellä.

 

Weiherer Rauch

Vaalea ja kirkas olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on vaalea ja savuinen. "Yllättävän raikas", on ensimmäinen ajatukseni. En oikein tiedä, onko se savuoluen kohdalla varsinainen kehu. Ei tämä tosin hassummalta loppuunsa silti vaikuta.

Maku on kohtalaisen savuinen, mutta myös vaalean maltaan "perusmausta" pääsee kärryille. Hentoa makeutta, runsaampaa raikkautta. Mukana on myös selvää yrttisyyttä. Kohtalaisen runsasmakuinen, tuntumaltaan ihan toimivan ryhdikäs. Ei silti oikein onnistu viettelemään.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti