perjantai 13. lokakuuta 2023

Himo Meistä: Teemu Imperial Black IPA

Himo Meistä: Teemu Imperial Black IPA
  • Tyyli: Imperial Black IPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Suomalaisen oluen päivän kunniaksi asianmukaista juomaa tiskiin.

Himo-myymälä sattui pienen tauon jälkeen taas kulkureitin sivulle, joten kävin nappaamassa mm. Teemu-bisseä kyytiin. Oluen henkilöitymää oikeastaan sen tuttavallisemmin tuntematta Imperial Black IPA tuntuu joka tapauksessa asialliselta valinnalta nimikko-oluen teemaksi.

Teemu (olut siis) on tyyliltään ryhdikäs Imperial Black IPA, jolle kertyy vahvuutta Siperian verran. Humalina tummanpuhuvassa ja mauiltaan ennakkoluulottomassa oluessa on käytetty Simcoeta, Citraa ja HBC 472:a, josta irtoaa mukaan mielenkiintoisia makuaromeita, kuten bourbonia, vaniljaa ja kookosta. Sopii oikein hyvin tyylilajin makukirjoon ja tähän kokonaisuuteen.

Meistä-sarjan päätepysäkki on katkeran kesän kuolonkorahdus. Imperial black IPA, joka kaatuu kurkkuun kuin Abbath alamäkeen.
Meininki on olevinaan ihan saatanan KVLT ja grim, kun rituaalikaavun velhon hihat paahtuvat IBIPA-uhrimaljassa ja loitsuaminen on muuttunut epämääräiseksi örinäksi.


Himo Meistä: Teemu Imperial Black IPA

Tummanpuhuva olut runsaalla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksussa vahvaa havuisuutta, greippiä ja nokimaista mausteisuutta. Myös hieman vaniljan, jopa bourbonin aromia. Taustalla hedelmäisempää tuntua.

Maku on hieno ja runsas. Napakkakin vielä. Runko on ryhdikäs, muttei raskas. Pientä, hyvin pientä imeltyneisyyttä tai tummaa suklaisuutta sieltä poimin, paahdetta en niinkään. Päälle on ladottu greippiä, havuja ja sitruunoita. Taustalla bourbonia, ripaus ihan kookostakin. Jälkimaussa greippi korostuu, tumma trooppisuus pysyttelee taustalla. Laatukamaa, hemmetin hyvä. Olisi pitänyt ostaa muutama tölkki.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti