maanantai 30. lokakuuta 2023

Suomenlinnan Spithead Bitter

Suomenlinnan Spithead Bitter

Suokin mainioiden purkitteiden rivistöön on etsiytynyt myös takavuosien muistoihin vaipuneista lasipulloista tuttu Spithead Bitter. Nyt kun tuo brittijyvänen on tämänkin maistelijan toimesta onnistuneesti löytynyt, on tämä kauppavahvuinen laatubitteri tullut varsin tutuksi ostosuoritteeksi oman alueen suuremmissa K-kaupoissa asioidessa. Suomenlinnalla on kautta linjan oikeinkin mukava luotto-oluiden edustus tällä hetkellä ns. purkissa.

Bitter lainaa nimeään Britteinsaarten Spitheadista, josta suurin määrin bitteriäkin kantaneet alukset suuntasivat Oolannin sodan taistoihin. Takuuvarmaa brittitunnelmaa. Humalina Magnum, Fuggles ja East Kent Goldings…


Suomenlinnan Spithead Bitter

Kevyen kuparinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa keksimäistä maltaisuutta, yrttisyyttä sekä kevyttä, mutta tunnistettavaa hedelmäisyyttä.

Maku on mainio. Hyvää brittimenoa. Keksimäinen runko kannattelee yrttistä, hieman kukkaisaakin humalan aromia sekö sen suht napakkaa loppukatkeroa. Myös hedelmäisyyttä löytyy. Oikein miellyttävä ja tasapainoinen kokonaisuus.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti