sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Monkish Conscience Be Free

Monkish Conscience Be Free

Nyt kun syyshesassa tullut pyörittyä vähän turhankin tiuhaan tahtiin, on ollut sopivia saumoja tutustua aiemmin käymättömiin olutpaikkoihinkin. Salamanation lukeutui tähän hävettävän pitkään listaan, vaikka sijaintihan on turistille varsin hyvä ja paikka itsessään varsin tunnelmallinen.

Monkishan se minut tänne suoraan sanottuna innoitti suuntaamaan, vaikka juuri kyseisenä iltana päämääränpääni olikin hieman eteläisemmissä kaupunginosissa. Tämä koukkaus oli kuitenkin ”vaivansa” väärti.

8,5-prosenttinen Conscience Be Free on varsin terveellisen näköinen tupla IPA, joka ei mehukkuudessaan ja trooppisuudessaan juurikaan säästele. Galaxylla, Nelson Sauvinilla ja Simcoelle kuivahumaloitu (DDH) ilmestys on kokonaisuutena erittäin vakuuttava ja otteessaan loppuun saakka pitävä. Tuhti, muttei raskas kokemus täynnä monipuolisia makuja ja tuntemuksia. Hyviähän nämä vain tuppaavat olemaan…

Monkish Conscience Be Free

Tuhdin samea, tuorepuristetun aamiaismehun näköinen olut. Kypsää persikkaa, runsasta sitrusta hedelmälihoja myöten, pyöreämpää mandariinia sekä limen kuorta. Myös ananasta, ja aprikoosia ainakin.

Maku on runsas, puhutteleva mutta myös tiukka. Ryhdikästä menoa olematta silti liian tuhti tai raikkauden kustannuksella liialti ratsastava. Mehevää persikkaa, kypsää aprikoosia ja ananassävyjä löytyy pehmeältä puolelta, sitrus, limen kuori ja lopun greippisempi ote antavat sekä napakkuutta että pirskahtelevuutta. Jossain välissä esiintyy jopa jotain vaniljaan viittaavaa, mutta tuntemus voi liittyä yleiseen pehmeyteen, mitä maun alkupuolelta löytyy. Lopetus on terävämpi ja pitkään sitrussävyjä suussa ylläpitävä.

Pehmeä, sitten intensiivinen ja lopulta erittäin hyvä. 

Pisteet: 43/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti