maanantai 2. lokakuuta 2023

Kukko Oatmeal Stout

Kukko Oatmeal Stout

Laitilan tummalinjainen syysuutuus edustaa kauraisampien Oatmeal Stoutien sävymaailmaa. Panimon oman luonnehdinnan perusteella kuivempien irlantilaisten ja hieman makeampien brittistoutien välimaastoon asettuva laitilalaisstout on vahvuudeltaan varsin maltillinen (4,5%) ”kauppastout”. Se on humaloitu Challengerilla ja East Kent Goldingsilla.

Maistuvaa menoa, mutta omaan makuun paahdenautinnot saisivat olla selkeästi runsaspiirteisempiä ja rungokkaampia. Tämä Kukko ei ole nähdäkseni gluteeniton, kuten valtaosa olusarjan muista siivekkäistä on.


Kukko Oatmeal Stout

Varsin tummanpuhuva olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on pehmeän paahtomaltainen, hienoisen limppuinen ja kuivahkon tummasuklainen. 

Maku ei ole hassumpi, mutta ehkä hieman ohuenlainen. Paahtomaltainen, hieman limppuinen ja kevyen imeltynytkin makumaailma antaa etenkin lopussa myös suklaisia sävyjä. Tuntuma kaipaa pyöreyttä, mutta jälkimaku on miellyttävän runsaspaahtoinen.

Ryhdikkyyttähän tähän omien mieltymysten suhteen lisää toivoisi, mutta runsas jälkimaku paikkaa paljon, eikä pakettia ohueksi voi sanoa. Kauppatarjontaan joka tapauksessa varsin tasapainoinen ja hyvä lisäys.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti