keskiviikko 16. elokuuta 2017

Wild Beer Madness IPA

Wild Beer Madness IPA
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,8
  • Panimo: Wild Beer, Shepton Mallet, Englanti

An insane amount of hops, gives a tropical punchbowl of aromas and wave after wave of tropical and citrus fruits flood over your tongue.
”Hops+hops+hops”, sanoo brittipanimon sameahko IPA. Wild Beerin varsin korkealle arvostettu Madness IPA on lounaisenglantilaisen nyrkkipajan oma näkemys jenkkien ihannoidusta West Coast –meiningistä, jota panimoväki kävi ihan paikanpäällä haistelemassa – ja varmasti myös maistelemassa. Vähän sellainen kotoisa Fat Lizard –saga eli kaipuu takaisin kaukomaille, kun kotomaasta ei rehdin tuoretta jenkki-IPAa niin vain saakaan. Säästetään kuitenkin matkustamisen vaiva ja tehdään olutta itse, jolloin myös oma seutukunta hyötyy yritteliäisyydestä. Se on hienoa se!

Noh. Eli humalaa on siis läjäytetty keitokseen kunnolla ja sehän IPAn kohdalla on ihan suotavaakin tehdä. Hyvästä maineesta johtuen odottelin oluelta hyvinkin paljon ja kyllähän se paljon vastapainoa ennakkotoivelle tarjosikin. Ei silti maailman huippua, vaikka kansainväliset mittarit helposti täyttääkin.

Panimon sijainti tuli muuten itselleni yllätyksenä, sillä olen jostain syystä aina ajatellut sen jonkin suurkaupungin kylkeen. Wild Beer kuitenkin toimii pienessä Shepton Malletin kaupungissa muutamia kymmeniä kilometrejä Bristolista etelään. Eihän tuokaan nyt kovin kaukana Lontoosta vielä ole, mutta äkkiseltään jonkinmoista Etelä-Englannin perähikiää kuitenkin.
Our version of the 'West Coast' IPA - the beer that sparked a revolution
When Brett arrived from California he couldn’t believe there weren’t any of his beloved ‘West Coast’ IPAs readily available in the UK. This beer is his version of the style that sparked the craft beer revolution in the US.
Wild Beer Madness IPA

Wild Beer Madness IPA

Samea, kevyenkeltainen, valkeavaahtoinen olut. Raikas ja aromaattinen tuoksu toimii hyvin. Sitruunankuorinen, hennon greippinen ja vaalean trooppinen tunnelma muotoutuu vaalean, keksimäisen maltaisuuden pohjustamalle perustalle. Tuoretta yrttisyyttä, rentoa menoa.

Maku jatkaa siitä mihin tuoksu alkuun johdatti. Sitrusta, kevyempää greippiä ja vaalean trooppista hedelmää. Maltaan puolelta keksiä, yleistä vaaleutta, lopussa yrtinsekaista sitrushedelmän kuorta. Suht napakka ja pitkäluontoinen loppuliuku sitruksen johdattamana. Hedelmäisyys on paikoin varsin nektarimaista, mehukasta, mutta ihan riittävän ryhdikästä.

Tuomio: Hyvä IPA. Ei katkerimmasta päästä, vaikka monipuolisen tasapainoinen olut purupintaa hyvin tarjoaakin.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti