torstai 3. elokuuta 2017

Moose on the Loose Scary

Moose on the Loose Scary

Porin reissulta tosiaan tarttui kaikkea hirveän kivaa matkaan ja oluellisen annin pääpaino keskittyi tuoreen Moose on the Loosen tuotantoon. Panimon ensimmäinen ”oma olut”eli Shy tuli testattua jo loman alkupuolella, mutta ujompi hirvi eli Scary lähti mukaan pariviikkoiselle mökkireissulle.

Scary on Shytä vanhempi, Moose on the Loosen perustamisaikoina Nummella toimivan Paloaseman Panimon kanssa yhdessä valmistettu ensiolut. Sama reseptihän löytyy Paloaseman oman Brankkarin takaa eli Pale Alea, Pilsneriä, Munichia ja Crystal 150:a rungossa ja Summittia sekä Cascadea humalapuolella. Minusta Scary ”jatkaa” porilaispanimon ensivaikutelman luomaa mielikuvaa tasapainoisten, perusmakujen äärellä olevien oluiden linjasta. Ja se jos mikä ei ole lainkaan huono juttu.
Scary on Moose On The Loose Brewing ensimmäinen olut. Olut on valmistettu Paloaseman panimolla yhteistyönä. Olut on eräänlainen kunnianosoitus ja kiitos Paloaseman panimolle, saamastamme avusta panimon perustamisen alkuaikoina. Yhteistyössä on voimaa.
Moose on the Loose Scary
Moose on the Loose Scary

Sameahko, rusehtavan punainen ja kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on melko mieto, punertavan maltainen ja kevyen hedelmäinen. Tummahkoa leipää, pähkinää. Hyvin hillitty vaikutelma. Sopii tyyliin.

Maussa on hieman enemmän syvyyttä. Tumman punasävyisissä tunnelmissa edetään. Limppua, kypsää brittihedelmää, pähkinää ja kevyttä sitruksen purevuutta. Mukavan rauhallinen vaikutelma, vaikka paikoin pientä ohuutta löytyykin. Kuivahko, hedelmäpuolelta mehevämpi.

Tuomio: Hillitty brittiamberi hyvällä hedelmällä ja skottiruutuisella tunnelmalla.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti