perjantai 25. elokuuta 2017

HIISI Hattara Passio-sessio IPA

HIISI Hattara Passio-sessio IPA
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 4,4
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi

Hattara – session IPA brewed with passion… Siinäpä olisi hieno slogan HIISIn uudehkolle kauppaoluelle. Eläväisen etiketin taakse pullotettu, passionhedelmällä ja laktoosilla maustettu samea session IPA erottuu kauppojemme oluthyllystä mukavasti. Sen runko rakentuu ohramaltaan lisäksi myös vehnämaltaan ja kauran varaan, kokonaisuuden ollessa sitä myöten pyöreänlainen, suussa pehmyt ja mauiltaan hedelmäinen.

Oluen nimi lienee sokerisen tivoliherkun sijaan peräisin HIISIlle tutusta mytologiasta. Kansanrunoudessa Hattara on toiminut synonyyminä tai vertailukohtana Lemmekselle ja Lemmakselle, ja siitä on käytetty myös Murotar-nimitystä (mikä olisi muuten hieno nimi Korn Flakes –runkoiselle oluelle). Hattaran sanotaan myös olevan naispuolinen, rääkyvä metsänpeiko tai taivaalla asuva jättiläinen eli sateenkaaria räiskyvältä vadelmalta näyttävä etiketin pilvi voisikin olla näiden jonkinmoinen risteytys. Jonkinlaista muinaisjumaliemme sukulankaa seuraten Hattaran (tai oikeammin Lemmeksen) voi todeta olevan mahdollista sukua Lemmolle, eli sopii siinäkin mielessä hyvin HIISIn olutperheeseen. Oli miten oli, mukava saada lisäväriä paikallispanimon kauppakattaukseenkin.

Olut tuli testattua myös EntoCuben chili-pähkinä-sirkka –snäcksin parina, mutta tuosta tarinasta kertoillaan lisää vähän myöhemmin.
Utuisan usvan nätiks tekee //  pilven helmat värittelee //  Laulaa sateenkaaren lailla //  taivaan kannel kuulijaa vailla.
Hattara on utuinen ja runsaan hedelmäinen passiosessio. Toimii hienosti vaikka hedelmäisen #retrojälkkärin tai vaniljajäätelö-floatin kanssa. Suositellaan nautittavaksi sopivasti viilennettynä (8-12°C), musiikkiehdotuksena Kelis – Milkshake.
Beer'n'bugs goes well with nuts...

HIISI Hattara Passio-sessio IPA
Tasaisen samea, hedelmäisen keltainen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on paksun hedelmäinen. Aprikoosia, kärsimyshedelmää ja muita trooppisia ihanuuksia. Sitruksista pirteyttä, vaaleaa mallasta. Aika ryhdikäs vaikutelma. Ei niinkään kipakan railakas, vaan enemmänkin smoothiemaisen, noh, smuutti.

Maultaan niinikään runsas, vahvuuttaan jyhkeämpi ja todella hedelmäinen - suutuntuma huomioiden hedelmälihaisakin. No ainakin sitä passiota, sitten aprikoosia, papaijaa ja nektariinia. Sitrustakin, etenkin lopussa. Yleistunnelma on vaalea, ei niinkään raikas mutta hedelmäinen. Lopussa sopivan katkera, mikä leikkaa tunnelmaa kivasti antaen hyvän parin jälkimaun passiontäyteiselle mehukkuudelle. Kivan erilainen sessio-olut.

Tuomio: Kevyesti pureva passion-ohrapirtelö-pirtelö. 

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti