maanantai 25. syyskuuta 2017

Bryggeri Dunkel

Bryggeri Dunkel

Bryggerin tekemiset kiinnostavat aina ja etenkin nämä mallaspainotteiset sävyt ovat osuneet varsin usein kauniisti maaliinsa. Syksyn käynnistelyn lomassa tuli myös testattua Alkon vakiovalikoimasta löytyvä tumma lager eli Bryggeri Dunkel, joka oli jälleen kerran olut paikallaan.

Münchener-, karamelli- ja mustamaltaista koostettu mallaspohja toimii viileänlaisissa syysilloissa oivallisesti. Päälle ladattu, sopuisan ryhdikäs humalointi nostaa hienosti esiin Magnumin ja Traditionin tarjontaa tasapainon pysytellessä jatkuvasti hienosti hyppysissä. Näistä minä nautin.
Maltaisen tuoksuinen perinteinen tumma lager, jonka maku on puhdas ja tasapainoinen. Samettisen pehmeän makunsa ansiosta se on helposti nautittava seurusteluolut ja erinomainen kumppani maukkaille ruoka-annoksille.
Bryggeri Dunkel

Kauniin ruskea, punertava ja kevytvaahtoinen olut. Vahvan mallasvetoinen tuoksu henkii syvää limppuisuutta kevyellä paahdereunuksella. Vienompana sävynä tuoksuu kuivaluumuinen hedelmäisyys, hento suklaa ja ohut, kuivahko mausteisuus. Hieno, syksyinen tunnelma.

Maku hyväilee tuoksun maalaamia linjoja. Keskiasteisesti paahtunut, hivenen suklainen maltaisuus on edelleen rehdin limppumaista ja makukenttää dominoivaa. Lopussa esiin astuu odotetusti yrttinen purevuus, jolla on seurana myös hienoisen mausteista potkua. Ruskeansävyinen syysmaisema hehkuu kevyelti myös kypsän luumuisia kuivahedelmän sävyjä ja makumaailma onkin miellyttävän monikerroksinen, vaikkei tuntuman runsaus keskitäyteläistä muhkeammaksi nousekaan. Ei kyllä näissä vahvuuksissa tarvitsekaan. Onpa hienoa lagerosaamista alusta loppuun.

Tuomio: Nappivalinta syysiltojen tunnelmointiin tummien lagereiden maailmasta.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti