perjantai 22. syyskuuta 2017

To Øl Tropical Rumble

To Øl Tropical Rumble

Nytpä osui käteen etikettinsä puolesta ajankohtaan melko hyvin osuva olut. RKP:n Veronica Rehn-Kivihän ilmaisi uuden alkoholilakiesityken lähetekeskustelussa huolensa nuorten naisten kyvyttömyydestä huolehtia itsestään värikkäiden, värikkäisiin etiketteihin puettujen limuviinojen edessä. Vaikkei Tropical Rumble näihin juomasekoituksiin lukeudukaan, ajattelin sen vaaleanpunaista pääsävyä tehostavan kukkameren oikeuttavan vertaukseen ainakin Rehn-Kiven kirjoissa.

Tropical Rumble on tanskalaisen kiertolaispanimon To Ølin kauppoihimme rantautunut Session IPA. Töllin 4,3-prosenttinen olut on maustettu Mosaicisen humalapaletin lisäksi myös passionhedelmällä ja persikalla. Olut on pantu tuttuun tapaan belgialaisen De Proefin panimolla ja jälkihän on jälleen varsin vakuuttavaa sorttia.

To Øl Tropical Rumble
Vaalea, hivenen samea ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on vaalean tropiikin hedelmäisyyden, tuoreiden viinimarjapensaan lehtien sekä sitrushedelmäisen rapeuden juhlaa. Aika voimakas, tiivis ja mukava tuoksu, jossa reseptin lisähedelmät kaikuvat selkeinä - mangosose etulinjassa.

Makukin on voimakkaan tuntuinen, mutta mukana on myös tarvittavaa kepeyttä ja raikkautta. Viinimarjapensaikon tuore vehreys on aika napakkaa ja kulmikasta, sitruspuolen tutkiessa sen rymistelyä maun puolivälistä alkaen. Alussa persikka ottaa muista hedelmistä yliotteen ja trooppinen esiinmarssi kulkeekin sen ja mangon tahdissa aina jälkimakuun saakka. Läsnäoleva, sinällään aika monipuolinen trooppisuus on hyvin hedelmäistä yleiskuvan ollessa myös mukavan kirpakka, vaalea ja kesäinen. Aikas kiva.

Tuomio: Hyvin hedelmäinen, napakka session IPA.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti