sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Beer Hunter's Mufloni APA

Beer Hunter's Mufloni APA
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi
Amarillo, Citra ja Cascade…
Näin meille julistaa hopeisen linjakkaaseen alumiinipakkaukseen liimatun etiketin sivuteksti. Mufloni APA. Porista. Beer Hunter’sin sammioista. Tämähän on olut, joka on saanut melko vuolasta kehuskelua osakseen eikä syyttä. Onhan Porin vanhin pienpanimo on osunut hienosti ennenkin, mutta jotenkin tässä tuntuu osuvan kaikki palaset kohdilleen – ainakin niin hyvin miten kauppavahvuuksissa vain pystyy osumaan.

Mufloni APA on rakennettu varsin tyypillisistä lähtökohdista ja jo ”melko perinteisiin” jenkkilajikkeisiin nojaten. Vastaavien perusosien tuotteitahan on markkinoilla jo vino pino, mutta jostain syystä tämä paketti onnistuu kampeamaan itsensä korkeammalle korokkeelle, ylös massan seasta. Ehkä se on se kokemus, mikä ratkaisee, mutta olipahan kerrassaan suunmukainen esitys.

Beer Hunter's Mufloni APA
Samea, kauniin kellertävä ja upean vaahdon nostava olut. Tuoksu on aromaattisen hedelmäinen, runsaan trooppinen ja greippisen sitruksinen. Havuakin on. Raikas, kutsuva.

Maultaan tuoksua myötäilevä, melko rapeakin. Sitrusta, greippiä ja havua löytyy mukavasti, trooppinen hedelmäisyys on miedompaa ja antaa tilaa myös kevyelle yrttisyydelle. Takasuora vaikuttaa hieman tyhjältä mutta varsin oivallinen kauppa-APA tämä on. Hyvin puhdaspiirteinen, linjakas ja raikkaan napakka kokonaisuus.

Tuomio: Laatu-APAa Porista.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti