maanantai 16. lokakuuta 2017

Cool Head Heavy Sunshine

Cool Head Heavy Sunshine

Tuusulalaispanimo Cool Head on ollut kaukaa viisas ja paketoinut painavan palan kesäaurinkoa tölkkeihin. Alkosta löytyvä Heavy Sunshine on valoisasta nimestään huolimatta tummanpuhuva Imperial Porter. 8-prosenttisena se ei tietty lajin runsaimpia makuja meille tarjoile, mutta on kokonaisuutena mukavan varmaotteinen ja tasapainoinen elämys. Olen tästä aiemminkin saattanut mainita, mutta mukavaa että näitä paahteisempiakin makuja on saatu tölkkitarjontaan myös kotimaisin voimin. "Olut kylmänä, mieli lämpinä," siinä Olutkellarin vinkki syysviimoihin...

Our Imperial Porter is a great match for desserts, cakes or vanilla ice cream while enjoying of Finnish winter on a frozen beach with funky tunes in your tape deck.
Banana chocolatey porter with a British&American yeast mix.
Cool Head Heavy Sunshine

Tummanpuhuva, ruskea ja vähävaahtoinen olut. Miellyttävä tuoksu on mämmisen maltainen, mokkainen, kahvinen paahteinen ja suklainen. Mukana on myös kevyelti kypsää hedelmää, kohtalaista siirappia. 

Maku on runsas, tuoksua ytimekkäämpi ja ehkä kuivempikin. Mämmisen limppuista mallasta edelleen, samoin mokkaa, kahvia ja tummaa suklaata. Lämpö tuo mukaan kevyttä siirappisuutta ja hedelmää. Lopun kohtalainen katkeruus toimii ja pelaa hyvin yhteen hieman nokisen, suklaisen ja paahtuneen maltaisen loppuliu'un kanssa. Suuhun jää kuivahkon suklainen tunnelma pitkäksi aikaa. 

Tuntuma on suht runsas, huulia tahmaava muttei kuitenkaan jyhkeäksi kuvailtava. Kokonaisuus ei erotu joukosta mutta vakuuttaa raadin perusvarmana tapauksena. Laadukasta jälkeä.

Tuomio: Paahteinen, suklainen ja mämminenkin kokemus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti