maanantai 2. lokakuuta 2017

Kotiolut: Hangaround & Nobody Oh Wait, It’s Pacific Nelson IPAHangaround & Nobody Oh Wait, It’s Pacific Nelson IPA

Tällä kertaa testissä paikallisen kotiolutverstaan kisaolut eli Hangaround & Nobodyn Kimitokeiky-kotiolutskabaankin osallistunut NZ IPA Oh Wait, It’s Pacific Nelson. Kilpailuhan polkaistiin käyntiin jo alkukesästä ja tuloksetkin selviävät ilmeisesti lähiaikoina.

Esittelin jo aiemmin samassa maistelusetissä kotiini toimitetun A Beer Wit Us? witbieren, joka oli lajissaan hyvinkin onnistunut, tuhdimpilinjainen edustaja. Kisaolueksi valikoitunut, uusiseelantilaisilla humalilla (Nelson Sauvin, Pacific Gem ja Wai-iti) ratsastava IPA on maustettu greipin kuorella ja nektariinimurskalla muhkean hedelmäisyyden tehostamiseksi. Rungosta löytyy Pilsner-, Pale Ale- ja Melanoid-maltaita veden ollessa aiempaan tapaan Haukkalan lähteeltä valuteltua. 

Tekijöiden mukaan olut ei aivan sellaiseen aromilentoon lähtenyt kuin toiveissa oli ja tähän ajatukseen joudun itsekin näytepulloni äärellä tarttumaan. Katkeropuoli on mukana tukevanlaisella poljennalla, mutta tuoksussa läsnä ollut aromaattisuus tuntuu hiipuneen lasin ehtiessä huulille jo melko vaimeaksi. Harmillista.

Hangaround & Nobody Oh Wait, It’s Pacific Nelson IPA

Oranssinen, runsasvaahtoinen IPA. Tuoksultaan melko runsas, vahvan aromaattinen ja vaaleaa mallasta kevyesti henkivä. Sitrusvivahteet ja vaalea trooppisuus dominoivat raikkaassa paketissa.

Maku ei ole niin rento ja leikittelevä. Sitrus on edelleen esillä, mutta enemmän katkeran latteana mattona kuin pirteän aromaattisena ja pirskahtelevana. Vaalea trooppisuus on niinikään taantunut tuoksusta, mutta on kohtalaisen eläväisenä läsnä. Hieman tuntuvat humaloinnin aromit siis mausta kaikonneen. Lopun katkeropuoli sen sijaan iskee kovaa ja sen greippinen särmä pureutuu syvälle mausteisen ja yrttisen lisäpotkun saattelemama. 

Jää tällä kertaa liian yksioikoiseksi ja melko selvästi Wittin jalkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti