torstai 5. lokakuuta 2017

Beer Hunters Mufloni Stout

Beer Hunters Mufloni Stout
  • Tyyli: Dry Stout
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi  
MAITOHYLLYJEN MURJAANI - Reippaan paahteinen stout, jota voi noutaa lähimmästä LIDL:stä vielä viittä vaille yhdeksän!
Ai että, siinä on kyllä sloganit kohdallaan. Saksalaisketjun pieni mutta kohtuullisen hintainen oluthylly tuli kesän aikana tutuksi etenkin mökkijääkaapin täydennysretkillä. Naapuripitäjän duopolin kiusaksi pystytetty Lidli palveli vissyjen sun muiden tuotteidensa ohella mukavasti ja olutvalikoimakin oli pienehkön paikkakunnan tarjonnassa ihan varteen otettavalla tasolla. Yksi mukava poiminta tästä valikoimasta oli porilaisen Beer Hunter’sin tasapainoinen ja kauppavahvuinen stout.

Mufloni Stout on paahteinen, Fugglella, Chinookilla ja Nuggetilla humaloitu olut. Sen rungosta löytyy muun muassa suklaamaltaita ja paahdettua ohraa kokonaisuuden ollessa kevyehkö, mutta sopivan runsasmakuinen ja aukoton. Varsin miellyttävä ja kohtuuhintainen vaihtoehto, johon tuli tartuttua pariinkin otteeseen.

Beer Hunters Mufloni Stout
Musta, kohtalaisesti vaahtoava olut. Tuoksu on suht mieto, pääosin paahtuneen maltainen, hennon suklainen ja nokinen. Hienoista sitrushedelmääkin.

Maku on runsaampi, kokonaisuutena mukavan syvä ja kauppavahvuuksiin hyvin tasapainoinen esitys. Paahtunut maltaisuus on leipäistä, hennon kahvista ja runsaamman suklaista. Mukana on nokistakin tuntua. Loppuun saadaan jenkkihenkistä rutistusta kohtalaisen greippisyyden muodossa, jälkimaun ollessa nokisen suklainen ja paahtuneen limppuinen. Paikoin löytyy hienoista ohuutta ja luonnollisesti jäädään 6-prosenttisten verrokkien tunnelmasta, mutta näihin vahvuuksiin tämä on hieno suoritus.

Tuomio: Vahvuuttaan runsaampi stout. Onnistunut veto ja hintakin on hyvä.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti