sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Bevog Who Cares Editions Lumberjack IPA

Bevog Who Cares Editions Lumberjack IPA
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk:%: 6,0
  • Panimo: Bevog Brewery, Bad Radkersburg, Itävalta

Itävaltalainen Bevog on yksi varsin kiinnostava euro-tuttavuus ja sen maistuva Lumberjack IPA oikeinkin hyvä tapa aloittaa panimoon tutustuminen. Panimo sijaitsee alppimaan kaakkoiskolkassa, pienen Sloveniaan "tunkeutuvan" maasarven kärjessä. Kylpyläkaupunkina tunnetun Bad Radkersburgin taajaman läheisyydessä, keskellä vehreitä peltoviljelmiä kohoava, modernin ulkomuodon omaksunut panimorakennus luottaa nykyhetken trendimakuihin ja nousuaan tekeviin tölkkipakkauksiin.

Panimoa pyörittää slovenialainen Vasja Golar. Se myös sijaitsee reippaan kivenheiton päässä Mur-joen rannalta, jonka vastatörmällä nököttää slovenialaiskaupunki Gornja Radgona. Bevogia kehutaankin leikkisästi yhdeksi tärkeimmistä must know –slovenialaispanimoista, vaikka sen naapurimaassa toimiikin.

Lumberjack IPA on osa panimon Who Cares Editions –olutsarjaa. Ostin sen joulun alla Tallinnasta puhtaasti positiivisten huhupuheiden perusteella, enkä joutunut pettymään. Hyvä IPA. Ei toki mitään sellaista, mitä ilman ei voisi elää, mutta maistuva ensikosketus joka tapauksessa.

Bevog Who Cares Editions Lumberjack IPA
Hienoisen oranssinen, sameanlainen ja kauniin vaahdon nostava IPA. Tuoksu tursuaa mäntyisiä, sitrushedelmäisiä ja trooppisia unelmia. Kevyttä pippurisuutta, ehkä yrttistäkin kulmaa. Runsas, aromaattinen, vakuuttava.

Maku toistaa tuoksua. Lopetus on vahvasti havuisen greippinen, mutta eturintama tarjoaa sitruksisempaa, tropiikin hedelmäistä aromaattisuutta. Loppupuolella mukana on pippuria ja vienoa yrttiä. Varsin katkera, kuivaan kääntyvä, rungoltaan vaalea ja tasapainoinen. On hyvä.

Tuomio: Napakan katkera, havuisen greippinen laatu-IPA.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti