tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kotiolut: Hangaround & Nobody May Hangaround Be Wit UHangaround & Nobody May Hangaround Be Wit U

Paikallinen kotiolutduo Hangaround & Nobody on tässä talven mittaan puuhannut jo yhtä sun toista. Kotipanimon tarinaa puitiin puolen sivun verran alueemme painetussa mediassa ja kaupallistakin olutta on kohta puoliin tuloillaan. Kaksikko käväisi nimittäin pari viikkoa sitten UG Breweryn puolella keittelemässä ensimmäistä myyntiin pääsevää tuotetta, käsittääkseni kellarissakin jo maistettuun Håller Din Tunkeniin pohjautuvaa olutta. Se julkaistaan kuun vaihteessa ja levikkiä voi ihmetellä panimon kotisivuilta.

Mutta nyt olisi tarkoitus pureutua H&NB:n wit-saagan kolmanteen edustajaan, May Hangaround Be Wit U. Keväisen kaiun nimessään kantava olut osoittautui poikkeukseksi varsin tuhdissa belgivehnä-linjassa ollen varsin valoisa, raikas ja kesäisen pirteä. Reseptiä on siis hieman näperöity eli mukaan on tuotu appelsiinin kuorten ja korianterin siementen lisäksi myös klementiinin kuoria. Humalina tutut Tettnanger ja Mandarina Bavaria, lopputuloksena todetun aurinkoinen kevääntuoja. Vahvuuskin osuu uuteen kaupparajaan, joten tässä voisi olla seuraavan kaupallisen oluen aihio jo tarjolla. Eikös?

Hangaround & Nobody May Hangaround Be Wit U
Tasaisen samea, vaalean, joskin syvän keltainen olut melko runsaalla vaahdolla. Tuoksu on hyvä, keväisen raikas ja varsin aromaattinen. Sitruksista pirteyttä löytyy, mutta mandariininen, appelsiinimäinen hedelmäisyys vaikuttaa silti runsaammalta. Mukaan kietoutuu korianterista yrttisyyttä sekä kukkaisuutta. Hieman mausteisuutta, vaaleaa viljavuutta ja tosissaan aiempia eriä kesäisempää näkemystä.

Maku vahvistaa kevätmieliset epäilyt. Hyvin raikas, hyvällä tapaa kevyt ja virkistävä. Appelsiini, sitruksinen kirpeys, korianterinen yrttisyys ja kukkaisuus nousevat esiin heti kättelyssä. Maku kääntyy kohti mukavasti purevaa lopetusta ja nostaa esiin kevyttä lisähedelmäisyyttä. 

Päätös on kuitenkin katkeranlainen, maisteisen kuivuuden aateloima. Ehkä takaportti jää makumaailmaa suhteen hieman heppoisesti kiinni ja alun vahva aromaattisuus ikäänkuin vesittyy nielun suulla. Jälkimausta löytyy kuitenkin paikkausta sitrushedelmien, vehnävän maltaan ja kirpeän kaiun muodossa.

Hyvä, kesää kohti kulkeva witbier, joka hieman horjahtelee lopun makukadon vuoksi. Parinkympin pakkaset eivät olleet kovin armolliset näin kesäisellä viritykselle, muttei parane valitella. Selvä kevään merkki…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti