torstai 22. maaliskuuta 2018

Sori Brewing X Uitje Öökull

Sori Brewing X Uitje Öökull

Sori ja sympaattisen pöllölogon takaa oluita tehtaileva hollantilaispanimo Het Uiltje tekaisivat joku aika sitten toimivan Farmhouse IPAn. Pöllöpanimohan alkaa olemaan kohtalaisen tuttu näky täällä meilläkin, tai ainakin ravintolapuolen valikoimissa sitä kuuluu näkyvän vaihtelevan tasaisesti. Vekkuli logo on herättänyt mielenkiinnon meikäläisessäkin, mutta ensikosketus tulee otettua vasta tämän Tallinnan tuliaisen myötä.

Het Uiltje tarkoittaa pöllöä hollanniksi ja näinpä metsien tarkkasilmäinen vartija on päätynyt myös oluen nimeen - öökulli kun on vironkielen vastine pöllöotukselle. Vai mitä sitten luulit? Jenkkihumaloitu olut on käyetty ranskalaisella Saison hiivakannalla ja humaliksi on valikoitu Citraa sekä Cascadea. Näin ikkään:
This beer is a Farmhouse IPA fermented with French Saison yeast and dry hopped with American Citra and Cascade. Citrusy hoppy and earthy fruity IPA that is perfect paired with light foods like salads and woks.
Sori Brewing X Uitje Öökull
Sameahko, vaaleankeltainen ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksussa vahvaa saisontunnelmaa, sitrusta ja kuivaa reunusta. Viljavaa mallasta, melko vahvaa pippurimausteisuutta, yrttiä... Varsin voimakas vaikutelma.

Maku tarjoilee hyvän annoksen IPAn humalailoittelua sekä Saisonin seikkaperäisempää, vaaleaa ja kirpakkaa tunnelmaa. Jälkimmäinen lienee enemmän esillä - odotetusti. Mikäli loppua kohden nousevaa katkeron puraisua ei lasketa, kulkee juna alusta loppuun samoilla raiteilla: kirpeää sitrusta, siihen sulautuvaa saisonmausteisuutta, vehreää yrttiä, kuivakukkaista aromaattisuutta ja viljavaa, vaaleaa mallasta. 

Olemus kuivuu melko vahvasti etenkin jälkimaussa, mikä toimii kokonaisuudessa erinomaisesti. Aika rouhea meno hyvässä hengessä, eikä makumaailmaakaan vivahteikkuuden saati voimakkuuden tasosta voi moittia.

Tuomio: Hyvin toimiva ja ryhdikäs IPAn ja Saisonin hybridi.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti