maanantai 12. maaliskuuta 2018

Alkon Pienpanimo-oluet 2018: Orava Orwellian Nightmare '18

Orava Orwellian Nightmare '18

Cool Headin suojiin pesiytyneet Oravaiset tekivät nyt ensiesiintymisen Alkonkin valikoimissa ja voi jumpe millä tavalla! Turun kiertolaiset ovat liikuskelleet oluissaan orwelmaisen syvissä sävyissä ja niinpä monopolimarkettiinkin tuotiin tuhtia Imperial Stoutia. Reilun seitsemän euron tölkkihinta oli toki kirpaiseva, mutta kehut viimekesäisistä painajaisoluista olivat painuneet muistiin sen verran hyvin, että purkkiin tuli tarrattua heti ensimmäisellä kierroksella. Kyllä kannatti.

Vahvuutta George Orwellin dystopia-klassikkoteemaisella oluella on pyöreät kymmenen pinnaa ja katkeropuolta kerrotaan löytyvän 55 IBUn verran. Syvänmakuinen ja hidastempoinen imppi osoittautuukin tämän vuotisen, hieman ailahtelevaksi luonnehdittavan kattauksen selvästi maistuvimpien joukkoon kuuluvaksi – ehkä suoranaisesti parhaaksikin – tuotokseksi.
The Nightmare continues in 2018, as we brewed a new batch of our yearly imperial stout. This time we used different caramel malts from Simpsons to make it more complex, and added hefty amount of flaked oats for even smoother experience. So sit back, open a can and enjoy the Nightmare!
Orava Orwellian Nightmare '18
Musta, hitaanoloinen, runsaan, ruskean vaahdon nostava olut. Tuoksu on kahvinen, paahtuneen maltainen, tumman suklainen, mokkainen ja limppuinen. Hivenen siirappinenkin, mutta makeaksi ei voi syytellä. Hyvältä vaikuttaa.

Maku on tuoksua voimakkaampi, rujompi ja kärkevämpi. Samalla myös luonteikkaampi ja maistuvampi. Paahtunut maltaisuus, kahvi ja tumma suklaa teemoittavat menoa. Lopusta löytyy kohtalaista purevuutta, hienoista salmiakkisuutta sekä huulia tahmaavaa siirappisuutta. Makea ei makumaailmakaan silti ole, vaan enempi sellainen siirappikuorisen limppuinen ja kypsän luumuinen taustaviba siitä löytyy.

Meno on syvää, monipuolista ja samettistakin. Tästä minä nautin, hemmetin hyvää! Tämänvuotisen kattauksen selvää parhaimmistoa!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti