tiistai 13. maaliskuuta 2018

Brew by Numbers 21/03 Pale Ale - Citra Amarillo Mosaic

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Brew by Numbers, Bermondsey, Lontoo, Englanti

Kevätkiireiden keskellä on käyty läpi Pien-porukan korruptiopakettia, jonka maistuvaa taustaa avattiin jokin aika sitten omassa jutussaan. Eli maahantuontihommat on polkaistu nyt kunnolla käyntiin ja mukaan on lähtenyt mm. tämä numeroihin luottava laatupanimo Lontoosta. Näiden makujen äärellä liikutaan siis tänään.

Brew By Numbersin 21/03 Pale Ale on panimon PA-sarjan kolmas julkituotu resepti. Se näki päivänvalon jo pari vuotta sitten, jolloin hazy ei vielä ollut se koko kansan huulilla ollut juttu (nousussa ja tulossa toki jo). Siksipä oluen kahta aiempaa Pale Alea selvästi sameampaa ulkomuotoa piti myös hieman selitellä, jottei kuluttajakunta luulisi olevansa epäkurantin ja epäpuhtaan hiivapommin äärellä.

Kuten etiketissäkin todetaan, on olut suodattamaton, minkä vuoksi täysin kirkasta tuotetta on turha odottaakaan. Suutuntumaa pehmentämään käytetty kaura kasvattaa vierteen proteiinimäärää (=lisää sameutta), mutta myös avokätinen humalointi vaikuttaa ulkoasuun. Aromipuolelle on laitettu yrttiä 10g/l ja kuivahumalointiinkin vielä 9g/l, joista etenkin jälkimmäisen makuja tuottava yhteispeli aktiivisen hiivan kanssa nostaa sameuden ”riskiä” mukavasti.

Samea olut ei sinällään ollut itsetarkoitus, joskin näin NEIPA-aikakaudella olisikin mukava paukutella henkseleitä tyyliin, ”tätähän me haettiin jo vuoden 2016 puolella”. Valinnat oluen reseptiikan ja komponenttien suhtaan vain loivat siitä tämännäköisen, harkitun tiedostettuna, joskaan ei itseisarvoisena sivuvaikutuksena.

Mukavan tuoreena tämäkin tuote käsiin lopulta saatiin, sillä se on pullotettu 4.1.2018. BBE on merkitty tuosta viiden kuukauden päähän ja tuoreena tuo etikettikin tuotteen kehottaa nauttimaan. Näin tehtiin. Panimon Pale Alejen kolmosversio on tosiaan humaloitu Citralla, Amarillolla ja Mosaicilla vahvuuden painuessa sopivasti uuden kaupparajamme alle. Ja muistakaa tämä:

- DO NOT AGE THIS BEER -

A vibrantly juicy and naturally hazy pale ale. Hopped with three of our favorite American hops.

 Brew By Numbers 21/03 Pale Ale - Citra Amarillo Mosaic
Samea, keltainen olut kevyellä vaahdolla. Modernia otetta siis... Tuoksu pidättäytyy runsaimmalta tykitykseltä, mutta tarjoaa hyvän annoksen sitrustunnelmaa, kevyttä, vaaleaa trooppisuutta sekä piilevää, vehreää kukkaisuutta.

Maku kohtaa tuoksun kanssa. Se ei yllä odotusten tasolle, vaikka miellyttävää menoa tarjoaakin. Sitrusta on, greippiäkin. Tausta on viljavan vaalea, eleettömän tuntuinen, mutta leimansa antava. Loppua kohden kiristyvä purentaa tahdittaa kokonaisuutta, mutta antaa mahdollisuuden myös vaalealle, kevyehkölle trooppisuudelle. Ananas, mango ja cantaloupemeloni tunnistetaan ainakin. Vähän runsaampaa esiintuloa jään kuitenkin kaipaamaan.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti