tiistai 19. kesäkuuta 2018

Oppigårds 15 Years of Independence

Oppigårds 15 Years of Independence
Oppigårds 15 Years of Independence
Viidentoista vuoden ikään ennättänyt Oppigårds taisi olla Sigtunan ja Duggesin ohella ensimmäisiä kohtaamiani ruotsalaiscrafteja. Muistaakseni. Haaparannasta ne joka tapauksessa kyytiin aikanaan nappasin, eikä näitä ihan liikaa ole vastaan sen jälkeen tullutkaan. Muutamia Alkossa, ehkä maitokaupassakin, mutta lähinnä vain verkkopuodeissa.

Tokihan puolipyöreitä vuosia on omalla oluella syytä juhlia. Itseasiassa juhlajuomaa on tehty kahtakin eri sorttia, joista toinen on tämä 5,5-prosenttinen American Pale Ale ja toinen hieman vahvempi, modernin samea NEIPA. Nimethän ovat lähes identtisten etikettien lisäksi sen verran lähellä toisiaan (15 years of Independence vs. 15th Anniversary IPA), että sekaantumisia tulee omassa päässäkin varmasti. Kumpi oli kumpi?

15 years of Independence löytyy tällä hetkellä ainakin hyvän valikoiman K-kaupoista. Amarillon, Citran, Cashmeren, Vic Secretin ja Mosaicin voimin humaloitu olut on kaikessa aromaattisuudessaan ja kesäisyydessään erittäin mukavasti suuhun huljuteltava tuote, jolle soisi löytyvän paikan pidempiaikaisemmastakin tuotannosta. Mitään ylimaallista ei tietty tarjolla ole, mutta kyllähän tämmöistä todella mieluusti juo, hemmetti.

Onnittelut panimolle - kippis & skål!

Oppigårds 15 Years of Independence
Suht samea, mutta kaukana smoothiemaisemmista trendikumppaneista. Aika kaunis siis, etenkin kun väri puhuttelee vaalean hedelmäisessä asussaan. Hieno on ja vaahtoakin löytyy. Tuoksu on odotetun aromaattinen, osin jopa parfymaattinen. Aprikoosia, papaijaa, nektariinia, mutta myös sitruspitoista raikkautta. Mallasta ei tiellä ole, vaan aika puhtaan trooppisissa tunnelmissa edetään.

Makukin henkii kesäisen kepeää tunnelmaa trooppisissa merkeissä. Makujen pääväri on ulkonäön ilmentämän vaalea, yleisilme taas hyvin aromaattisen trooppinen, osin mehukaskin muttei raskas. Samat hedelmät kuin tuoksussakin jälkimaun leikitellessä parfyyminomaisen aprikoosin ja passionin sekä kevyen greipin kuoren sävyin. 

Juotavuus on tapissaan ja kyllähän tämä eri kelpo juhlaolut näin kesää ajatellen on. Laatua, laatua, makua, makua.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti