sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Malmgård Hoppy Oat Ale

Malmgårdin uudistunut ilme ei oikein iske, eivätkä nämä "mainoslauseet" oikein panimon kartanomaiseen laadukkuuteen istu.
Malmgårdin taannoinen näytepaketti sisälsi uusien pikkupullojen lisäksi myös muutaman tölkin. Ainakin omassa some-kuplassa nämä tölkkituotteet ovat herättäneet jonkin verran keskustelua ja jopa suoranaista närkästyneisyyttä on paikoin ollut ilmoilla. Syynä pöyristelyyn on ollut tölkkioluiden tuotantopaikka.

Kuten purkin kylkikin kertoo, on Malmgårdin purkitettu tuotanto paitsi pakattu, myös valmistettu Mikkelissä samaan MBH-konserniin kuuluvan Saimaa Brewing Co.:n tiloissa, mikä kartanopanimon laatuun ja autenttisuuteen tottunutta kuluttajaa toki mietityttää. Mistään viilungista saati epärehtiydestähän ei tietty ole kyse, mutta ymmärrän että mielikuvat ovat iso osa nautintokokemusta ja sen pohjustamista.

Hätäisimmät ovat jo kauhistelleet Pernajan toimipisteen alasajolla, mistä tuskin lienee kyse. Eiköhän tässä ihan normaalia synergiaedun hyödyntämistä olla todistamassa, vaikken itsekään oikein ajatukselle mikkeliläisistä malmgårdilaisista syty. Liekö pääsyynä kansan kasvanut kiinnostus tölkkipakkauksiin vaiko mikä? Eiköhän se aikanaan selviä, joten juodaan sitä odotellessa olutta sitten.

Ensimmäisenä testattu mikkeliläistynyt Malmgård oli brittisuuntaan kumartava Hoppy Oat Ale - uuden rajan mukaiseen kauppavahvuuteen iskevä olut. Humalapuolelta löytyy Challengeria, Goldinsia ja Columbusta, rungosta Malmgårdin Special Blendiä, Crystalia, Dark Alea ja kauraa. Ei kovin tasapainoinen tai houkutteleva esitys tällä kertaa, mitä moni on näkynyt kommenteissaan toteavankin.

Malmgård Hoppy Oat Ale
Tummahkon keltainen, oranssinen ja samea olut. Tuoksu on lähinnä karamellisen kaurainen, hieman yrttinen ja pehmeän vaisu. Kevyelti mausteitakin.

Maku ei täysin kolahda. Toffeinen, kaurapohjainen mallaspuoli on pehmyttä, humalalta tilaa vievää. Brittimäistä, makean marmeladimaista hedelmää, sitrusta ja tuoretta yrttisyyttä. Takana epämääräisempi, juustoinen sivuvire, jota ilman brittisävyinen paketti varmasti kohtalaisesti toimisikin. Nyt ei. Ja onhan tämä aika pirun makea.

Pisteet: 26/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti