torstai 28. kesäkuuta 2018

Sonnisaari Hereford

Sonnisaari Hereford
  • Tyyli: English Pale Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Sonnisaari, Oulu, Suomi
Se oli blogikollegani Tuopillinen, joka ehti oululaisten Herefordia sosiaalisessa mediassa ensimmäisenä kehumaan. Tai itse ainakin havaitsin koko tuotteen olemassaolon vasta tuon kuvapostauksen kautta. Tieto Jounin brittirakkaudesta takaraivossani totesin, että tämän parempaa suositusta tuskin hetkeen voi saada, joten nappasin pullollisen kehuttua English Pale Alea matkaan heti tilaisuuden tullen. Sitä piti Jyvässeudulla toki hetki odottaa, mutta vihdoin sitä löytyi Länsiväylän olutmaailmasta.

Hereford on tosiaan brittivetoinen Pale Ale. Viisiprosenttinen runko koostuu Pils-, Cara Pils- ja Munich –maltaista, humalointi hoituu Magnumin ja Hallertauer Mittelfrühin voimalla. Mukavaa brittitunnelmointia lopulta aika kuivassa, mutta sopivan tasapainoisessa ja aukottomassa paketissa. Herkullinen suoritus.
Britti pale ale lähestyy makuaistia kohteliaasti - kuten kello viiden teen etiketti vaatii. Sitten jossain vaiheessa jalkapallohuligaanimainen humalarynnäkkö ottaa luuloa pois niin että kitalaessa kilisee. No ei vaiskaan. Ei se niin pahoin pure.
Sonnisaari Hereford
Pähkinän ruskea, oranssinen ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on hyvä. Selvä britti, heh. Keksimäistä mallasta, toffeetakin - pähkinää, kevyttä maustetta ja kukkaista yrttiä. Maltaan makeuteen yhtyy kypsää kuivahedelmää ja kyllähän tämä hienosti toimii. Muhevin terä tosin kaikkoaa pienen odottelun myötä.

Maussa meno sen sijaan pysyy syvänä pidempään. Toki tästä esbiversiointiakin mieluusti maistaisi, mutta onhan vain hienosti toteutettu brittijuoma. Pähkinää ja kuivaa mausteisuutta, keksimäistä mallasta ja keskitummaa kuivahedelmää. Lopussa yrttistä, hieman sitrusmaista purentaa, aika voimakkaasti kuivuuteen kääntyvää tunnelmaa. Ai että, toimii.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti