torstai 14. kesäkuuta 2018

Omnipollo / Trillium Covered in Puppies

Omnipollo / Trillium Covered in Puppies
Omnipollon tuotantoa tuli Tallinnan puolella vastaan aika laajalla rintamalla, mutta jostain syystä tämä koiraolut oli ainoa niistä mukaan tarttunut. Onhan hypetetyn panimon oluissa useitakin mukahauskoja ylikikkakolmosia, jotka eivät omaan makuun iske, mutta hyvää tekemistä tuntuu löytyvän senkin edestä. Etenkin Uba ja Humalin hyllyillä nähty kirjo jäi jälkikäteen harmittamaan, koska melko monta kuriositeettia sinne tuli jätettyä. Taitavat ne kaikki onneksi kotomaan olutravintoloista kumminkin löytyä, mikäli tiukka paikka sitten iskee…

Samea Covered in Puppies edustaa modernin mehukasta IPA-suuntaa Imperial-etuliitettynä ja se on valmistettu yhteistuumin bostonilaisen Trilliumin kanssa. Valmistuspaikka löytyy tällä kertaa Ruotsista kun olut on tehtailtu Sigtunalla.

Vahvuutta juomaan on saatu 8,1% ja sen humalakoonnissa vaikuttavat Citra, Mosaic ja Galaxy. Rungosta löytyy ohramaltaiden lisäksi myös vehnäisiä ja kauraisia verrokkeja ja oluen nimen inspiraationa kuuluu toimineen kaikkien tuntema David Hasselhoff. Tai oikeastaan eräs valokuva hänestä. Cool.Olutkin on ihan jees.

Omnipollo / Trillium Covered in Puppies
Omnipollo / Trillium Covered in Puppies
Samean keltainen, hieman punakan oranssinen olut. Aika tuhti näky. Tuoksu etupäässä tuhdin hedelmäinen, meinaten raskaan hedelmälihaisaa, pehmeää tunnelma. Ei siis kepeää aromikerskuntaa. Välistä pilkistää terävää ja tuoretta havuisuuttakin.

Ja maku tarjoaa sitä samaa, joskin havuinen ote on voimistunut ja dominoi etenkin greippisen katkeraa loppupuolta. Tuoksussa tuhdiksi haukkumani hedelmäisyys on edelleen suht rotevaa, mutta nyt enemmän avautuvaa, ehkä mehumaisempaa ja sopivan karvasta olematta kitkerää.

Lopulta aika moniulotteinen mehu-DIPA, jota sopii siemailla hitaaseen tahtiin vahvuuden välillä unohtuessa. Ei Omnipollon parasta antia, muttei missään nimessä huteihinkaan kuulu.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti