perjantai 1. kesäkuuta 2018

KOFF Crisp Vaalea Lager

KOFF Crisp Vaalea Lager
  • Tyyli: Alkoholiton olut (Vaalea Lager)
  • Alk.%: 0,0
  • Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg), Kerava, Suomi
Kevään palautus- ja arkigrillijuomina on tullut harjoitettua alkoholittomien vaihtoehtojen läpikäyntiä ja jääkaapin vakiovaihtoehdon viitta on vakiintunut hain ikeneniin. Pari muutakin on testissä käynyt, mutta kokeilut ovat toistaiseksi jääneet yksittäistapauksiksi. Jotenkin nuo hollantilaiset vain ovat saaneet tuotteensa melko ylivertaiseen tasapainoon.

Tällä kertaa vuoroaan yritti sitten tanskalaiseen panimokolhoosiin kuuluvan Sinebryhoffin uudelleen brändätty vaalea lager. Uusi Crips-olutsarjahan korvasi viime kesänä aiemmat Nikolai-tuotteet. Tarjolla on edelleen kaksi alkoholitonta lageria (tumma ja vaalea) sekä ainakin Nikolai-aikoina hyvin toiminut holiton vehnäolut. Ilmeisesti reseptiikkaa ei mainitsemisen arvoisesti ole brändimuutoksen yhteydessä sorkittu, mutta pitihän tuo nyt tässä sivussa itse vielä kertaalleen kokeilla. Toisintoa tämä olut ei makunsa perästä kyllä ansaitse.

Arvioin Nikolai Alkoholittoman Vaalean Lagerin kaksi vuotta sitten kesällä. Kylmänä ihan kelvoksi olueksi havaitsemani tuote sai Crisp-leimaisena vähän kylmemmän vastaanoton, eikä ansainnut yhtä ”kovanluokan kehuja” kuin aiemmin. Sivumaut ja makeus korostuivat tuota arviota enemmän, mikä tietty vaikuttaa näin kevyessä oluessa kovastikin. En tosiaan ole varma, onko kyseessä täysin sama tuote, mutta aika lähelle varmasti kuitenkin pitäisi osua.

KOFF Crisp Vaalea Lager
Kauniin keltainen, hivenen oranssihtava olut kepeällä ja nopealla vaahdolla. Tuoksu on vaalean maltainen, kukkaisen hedelmäinen mutta myös imelän lannotemainen ja jokseenkin jännän tiivistemehuinen.

Maku on parempi. Ensisiemaus jopa herkullinen. Alamäki kuitenkin alkaa pian, joskin puolustukseksi on todettava, että makua löytyy holittomaksi tavanomaista runsaammin. Maltaan joukossa on monista muistakin verrokeista tuttua, imelää makeutta, taustalla hedelmää ja tiivisteistä Mehu-Kattia. Lannoitetta ei varsinaisesti enää löydy, mutta semmoinen pahvisen äitelä vire tässä paikoin on. Jälkimaussa on paikoin tuoreen kostaa ruohoisuutta, mikä huuhtelee suuta mukavasti.

Aika epätasapainoinen, Heinekenin vastaavalle selvästi kalpeneva tuote. Oikeastaan aika pahaa, etenkin kun hetken ehtii lasissa asettua.

Pisteet: 16/50

1 kommentti:

  1. Juu, pahaa on. Ei vedä vertoja Lidlin halvimmlle versiolle maussa 😬

    VastaaPoista