perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kakolan Vautsi Raspberry Sour Ale

Kakolan Vautsi Raspberry Sour Ale
Metsien ja pellonlaitojen marjasato näkyy osoittautuvan melko runsaaksi, ainakin mitä juhannuksena meidän mökkiseudulla pusikoita tihrustelin. Metsän antimet kuuluvatkin olennaisena osana kesäiseen mökkeilyyn, mutta myös oluella on paikkansa näissäkin puuhissa. Kesäisiin rientoihin hyvin istuvia juomia löytyy tätä nykyä jo vino pino, mutta aina sekaan uuttakin mahtuu. Etenkin, kun siitä peruslinjasta hivenen poiketaan. Tästä saadaankin mainio aasinsilta alussa mainittuihin marjoihin....

Turussa keväällä toimintansa aloittaneen Kakola Brewing Co.:n olutkolmikko matkasi käsiini jo melko tuoreeltaan ja näistä Hurlum sekä Riemu tuli testattua kutakuinkin samointein. Vadelmaisen hapan Vautsi jäi tarkoituksella odottelemaan marjakauden aloitusta, mutten malttanut kurkata korkin alle hieman etuajassa.

Vautsi on Kakolan ensimmäisten erien oluista ehkä se itselleni eniten kehuttu ja kuulosti maltillisen vahvuisena sourina muutoinkin mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Onhan näitä kevytsoureja saatavilla jo aika paljonkin ja niitä mahtuu myös tuonne mainittujen kesäriento-oluiden joukkoon, mutta Vautsin vadelmaisuutta ei ole vielä hirveämmin vastaan tullut. Siksipä kehtasin tuota erottuvuus-aspektia alussa käyttää. Tämä nimittäin toimii ja aika hienosti sen tekeekin. Happamuus on toki säädetty ehkä hivenen alakanttiin, mutta marjaisuus on aidosti puhuttelevaa ja voimakkuudeltaan osuvaa.

Kakolan Vautsi Raspberry Sour Ale
Punaisen marjainen, hieman ehkä haalea ja suht kevytvaahtoinen souri. Tuoksu on oikeastaan kuin vadelmaämpäriä pusikossa nuuhkisi. Aika mehukas ja mehevä, kesäinen ja rehdin marjaisa.

Maku on hyvä, aika helppo, mutta hyvä. Vadelmaa löytyy ja sitä on paljon, happamuuttakin on, mutta sitä voisi olla enemmänkin. Takaa tulee pientä kirsikkaista syvyyttä, mutta myös marjaisaa kitkeryyttä. Ei haittaa, hemmetin juotavissa oleva, raikas ja mutkaton vadelmasour, joka uponnee vähän enemmänkin olutta karsastavalle, mutta toimii hörhömmällekin konossöörille. Tykkään, aika paljonkin.

Jos mä satokaudella sanon meneväni vattuun ja palaan ilman saalista, niin tätä minä oikeasti olen siellä puskassa ollut hörppimässä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti