lauantai 18. maaliskuuta 2023

Kakola Atelier 26 Gooseberry Wild Ale

Kakola Atelier 26 Gooseberry Wild Ale

Kesällä sattui sopiva tilaisuus piipahtaa KBC:n taproomilla Kakolanmäellä ja vierailuun kuului luonnollisesti pientä maisteluntapaistakin. Myös matkamuistoja tuli hankittua, joista viimeisimmän kanssa tuli varrottua pitkälle alkukevääseen asti. Atelier-sarjan 26. olut on pakattu normituotantoa kookkaampaan pulloon, mikä luonnollisesti herättää hienoista juhlavuuden tuntuakin.

Vaikka sourmaailma ei aina se huokuttelevin vaihtoehto olekaan, kuulosti turkulaisten karviaismarjoin ryyditetty wild ale todella houkuttelevalta. Isot pullotteet vain tuppaavat olemaan hieman haasteellisia kulutettavia, joten tämänkin korkkaaminen jäi tänne alkukevään tienoille.

Atelier 26 on villihiivaolut, jonka mausteaineena toimii Bjursängin marjatilan karviaiset. Olutta on kypsytelty puolisen vuotta ja makumaailma onkin monipuolinen, kerrostunut ja ennenkaikkea todella hienostunut.

Kakola Atelier 26 Gooseberry Wild Ale

Kypsän keltainen, tiheäkuplainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa on vahva villihiivan kädenjälki. Tallia, kirpeää omenaa, sitrusta ja vaaleaa balsamicoa. Ai että.

Maku on hieno. Kirpeää omenaa, balsamicoa ja sitrusta, mutta myös pehmeyttä löytyy. Monipuolinen, miellyttävä ja tyylikäs kokonaisuus. Todella hyvä!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti