tiistai 7. maaliskuuta 2023

Kukko Challenger Ale

Kukko Challenger Ale

Laitilan useamman tuotteen kevätuutuuskimarasta ennakkoon mielenkiintoisimmaksi esiintuloksi nousi omissa kirjoissani tämä brittihumalan voimaan luottava Challenger Ale. Mukava ja jopa yllättäväkin siirto nykypäivän trendit huomioon ottaen. Tykkään ratkaisusta kovasti, sillä brittitunnelmia ei liikaa kauppahyllyistä löydy.

Oluen moottorina toimii nimenkin jo vihjaama Challenger-humalalajike, joka rakentaa miellyttävää tunnelmaa pilsner- ja karamellimaltaisen rungon päälle. Hyvin tasapainoinen, makujen runsaudeltaan ryhdikäs ja ennenkaikkea hyvänmakuinen olut brittitunnelmointiin.

Kukko Challenger Ale

Syvänkeltainen, kevyen pihkainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on keksimäistä mallasta, ehkä kevyttä karamellisuuttakin. Hentoa mausteisuutta, runsaampaa yrttisyyttä sekä brittihedelmää. Jopasjopas.

Maku on oivallinen. Keksimäinen, hieman karamellinen runko, josta löytyy myös hentoa mausteisuutta, luo hyvän pohjan yrttiselle, kevyen sitrusvivahteiselle, kukkealle ja hennon hedelmäiselle tanssahtelulle. Lopetus on sopuisan katkera ja kokonaisuus onkin tasapainoisuuden ja hillityn tyylikkään brittitunnelmoinnin esimerkki. On mukava.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti