tiistai 14. maaliskuuta 2023

Olvi Cold IPA

Olvi Cold IPA

  • Tyyli: Cold IPA
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Olvi, Ice-Salmi, Suomi

Olvin kevätuutuuksista löytyy taas varsin trendinmukaista tekemistä, kuten olemme viime vuosina saaneet tottuakin. Cold IPA ei tietenkään miksikään ”uudeksi IPAksi” ole maailmalla noussut, mutta se on silti saanut jonkinlaista nostetta tyylinä taakseen ja osuu mukavasti myös omaan makuhermoon.

Ice-Salmessa, kuten etikettitekstikin leikkisästi kertoo, tyyliä lähestytään täysohraisen mallasrungon voimin, eli keventäviä osapuolia ei mukaan ole mahdutettu, vaikka se tässä tapauksessa ihan sallittua olisikin. Jollain tapaa ehkä ironinenkin tilanne siis. Humaliksi on valittu Simcoe, Chinook ja Ahhhroma, katkeropuoltakin löytyy 50 EBU:n mitassa. Perusvarmaa ja tutun suoraviivaista menoa ehkä vähän turhankin kliinisessä, joskin hyvänmakuisessa muodossa.


Olvi Cold IPA

Kirkas, vaaleankeltainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksussa on päällimmäisenä passionia, taustalla yleistä trooppisuutta ja limemäistä sitrushedelmäisyyttä.

Maku on ihan hyvä, hieman suoraviivainen ja kliininen tosin. Mangoa, passionia ja aprikoosia limemäinen, puhtaan sitruksinenkin pirteys taustallaan. Tyyliin sopivasti turhat rönsyt poissulkeva, raikas kokonaisuus. Perushyvää tekemistä Olvin craftimmän sarjan jatkoksi kyllä, mutta samalla vähän ponneton ja särmätön tapaus lajiverrokkeihin nähden.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti