maanantai 27. maaliskuuta 2023

Teisnacher Weiße

Teisnacher Weiße
  • Tyyli: Hefeweizen
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Ettl Bräu, Teisnach, Saksa

Ettl Bräun Zwickl kolahti makuhermoon erinomaisella tapaa, joten intouduin testaamaan panimon muutakin tuotantoa, mitä näkyy Suomessakin myytävän useamman nimikkeen leveydellä. Ensimmäisenä löysin lasiini panimon vehnäoluen. Alkon alle kolmen euron hintaan (2,89€/0,5l) kaupittelema Weiße on sijoituksena todella edullinen, muttei mauiltaan suinkaan vaatimaton. Hinta ja laatu ovat kuluttajaa suosivassa balanssissa.

Onhan maku vehnäolueksikin ehkä aavistuksen yksioikoinen, eikä missään nimessä tyylin runsaimmasta päästä, mutta tylsäksi, ontoksi ja kevyeksi en sitä silti osaa mieltää. Toimivaa tavaraa ja varmasti mitä oivallisin tuote lumen sulamisen ihmettelyyn. 

Teisnacher Weiße

Vaaleankeltainen, samea ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksussa on vaaleaa banaanisuutta, runsaammin muita hedelmäisiä piirteitä, mausteisuutta sekä sitrusta.

Maku on hyvä, sitruksisuudessaan hieman terävä. Silti runsas. Banaanisuus on vaaleaa ja ei kaikkein kypsintä lajia, mitä tyylissä vastaan on tullut. Hedelmäestereitä, lopussa mausteisuutta. Vehnävä runko on vaalea, pyöreän oloinen, muttei raskas. Kelpo vehnänen.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti