lauantai 11. maaliskuuta 2023

Kukko NEIPA

Kukko NEIPA

Laitilan uutuuskaartiin lyöttäytyi hieman sameampisävyinenkin Kukko-tuote, kun panimo hyppäsi NEIPA-junan kyytiin. Citralla, Galaxyllä, Mosaicilla ja Simcoella humaloitu olut kuuluu saaneen avokätisen kuivahumalakasteen, joka tuokin aromaattiseen makumaailmaan runsastasoista trooppisuutta.

Kokonaisuus on panimon linjaan sopivasti erittäin tasapainoinen ja horjahtelematon suoritus. Hurjimpien sumumehustelijoiden parrat oluen äärellä tuskin suuremmin pärisevät, mutta tästä huolimatta makumaailman runsaus aiheuttanee hämmästynyttä kahinaa tuulipukujoukkojen parissa. Itse jäin ehkä sitä viimeistä silausta kaipailemaan, mutta hyväksi vaihtoehdoksi ”käyttö-NEIPAn” rooliin tämä kyllä nousee. Takavuosien Laitilan NEIPAn voisi kevään myötä tuoda myös takaisin…

Kukko NEIPA

Vaaleankeltainen, varsin samea olut korkealla vaahdolla. Aromaattinen tuoksu on keskirunsaan tuntuinen, selkeän trooppinen ja hieman mehumainenkin. Litsiä, mangoa, sitrusta ja sensellaista.

Maku on hyvä. Aprikoosinen, mangoinen aloitus kantaa varsin pitkälle, mutta myös hyvä lataus pirteää sitrusta ja limenkuorta löytyy. Ei mainittavaa katkeroa, eli paino on selkeästi aromipuolella. Tasapainoinen esitys. Viimeinen isku jää vähän odotuttamaan itseään, mutta markkinoilla osumapintaa löytyy hyvin laajalla alalla.

Vaikka olut onkin hooceimman pään sumusuille hieman kepeä kokonaisuus, löytyy tästä ryhtiä ja makua kauppatarjontaan oikein hyvällä otteella. Selvästi makropanimoiden NEIPA-tarjontaa ryhdikkäämpää kamaa, kuten pitääkin olla. Kannattaa maistaa. Omakohtainen käyttötaajuus jää vielä nähtäväksi.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti