tiistai 21. maaliskuuta 2023

Fukknice Eka Kalja

Fukknice Eka Kalja

Hesalainen Fukknice-brändi lähetteli nimikko-oluttaan maistoon. Uusi tuttavuus itselleni. Mallasjuoman lisäksi vuonna 2022 perustetun yrityksen räväkkäilmeinen julkisivu sulkee sisäänsä monenkirjavaa vaate- ja asustenimikettä. Nettisivuja selatessa muistinkin, että kesäaika kolkuttelee ovella ja vyölaukku on edelleen hommaamatta. Sellaisen perään haikailin jo viime suvena, mutta sopivaa ei tullut vain hankittua.

Mutta tänään on puhe tietenkin oluesta. Eka Kalja edustaa nyt uutta nostetta nauttivaa India Pale Lagerien koulukuntaa. Sen humalointiin on käytetty Arianaa, Idaho 7:aa, Simcoeta ja Magnumia. Olettelin jotenkin aumaattisesti, että keittohommat olisi hoidettu Lohjan suunnalla, mutta olut onkin valmistettu Karvilan Panimolla. 

Etiketin maalailema sota siideriä vastaan on hieman erikoinen lähestymiskulma, mutta ehkä taustalla on jotain henkilökohtaisempaa eripuraa. Olut itsessään napakka, hyvän makuinen ja selkeästi tasapaksuutta välttelevä, eli sopivaa särmää löytyy.

Fukknice Eka Kalja

Vaaleankeltainen, samea olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on raikas ja napakka. Ensin nenään nousee tiukka sitrus ja pehmeämpi passion, jota seuraa myös mango ja hieman marmeladimainen appelsiinin kuori. Myös greippiä ja yrttiä tuntuu olevan.

Maku on ryhdikäs ja runsas. Aromia ja napakkuutta siis löytyy. Sitrussävyt nousevat vahvana esiin, mutta sitruksen, greipin ja appelsiininkuoren alta löytyy myös pehmeämpää passionia, mangoa sekö tuoretta yrttisyyttä. Hieman rouheutta ja särmää... Toimii hyvin.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti