maanantai 13. maaliskuuta 2023

Tuju Karibian Pilates

Tuju Karibian Pilates

Kevyt-NEIPAa ei olekaan hetkeen tullut nautiskeltua, vaikka lajista pääsääntöisesti pidänkin. Tujulta on totuttu saamaan hyvää vastinetta sumukaljaan sijoitetuille odotuksille, joten tämän purkin äärellä ei tarvinnut kauaa miettiä.

Pilatestakaan en koskaan ole kokeillut, joten uutuus tiesi paikkansa. Humaliksi 3,5-prosenttiseen micro NEIPAan on valittu Citra, Simcoa ja Idaho 7. Etiketin ja oluen nimen yhdistelmä on toimiva ja saman voi todeta myös makumaailmasta. Oluen markkinatekstistäkin löytyy sitä kuului silmäkulman pilkettä:

Pilates of the Caribian on mullistava juomatekniikka jo 1600-luvulta, jossa suoritteen keskiössä on tölkin hallinta, keskittyminen, juomalasin käyttö, nuuhkaisu/välihengähdys, täsmällisyys ja oluen sopusuhtainen virtaus. Kaatoliikkeen suoritustapa on kaikki kaikessa, joskin kovassa aallokossa homma saattaa olla hankalaa. Koska kyseessä on micro NEIPA, ovat nämä vedet kuitenkin varsin turvallisia myös kokemattomalle maakravulle ja puujaloille.

Kun nasautat palasen Nassauta auki, imuontelosi täyttyvät trooppisella, kukkaisella ja sitruksisella tuoksulla, joka viipyilevästi johdattaa kohti lasista löytyvää merirosvoaarretta. Sitrusmaisuus ja sitruunankuorisuus, hilpeä aprikoosisuus, makea mangoisuus ja jälkiliukuna greippisyyteen ja mäntymäiseen pihkaisuuteen uppoava kepeä NEIPA tarjoaa notkean elämyksen.

Tuju Karibian Pilates

Samea ja sumuinen olut nätillä vaahdolla. Trooppinen tuoksu on hillitty, mutta hyvä ja raikaskin. Aromitarjonta vaikuttaa aika monipuoliselta.

Makumaailma tasapainoilee pirteän sitrusmaisen, hieman limenkuorisen tunnelmoinnin sekä pehmeämmän trooppisen mangoisuuden, aprikoosimaisen maailman välillä. Aromaattista menoa on siis tarjolla. Loppupuolisko täydentyy hieman kukkaisella ja mäntyiselläkin otteella.

Oluen kepeyden aistii hyvin, mutta makupuolella ei himmailla. Hyvä Micro NEIPA.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti