keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Olvi New Zealand Pale Ale

Olvi New Zealand Pale Ale

  • Tyyli: NZ Pale Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Olvi, Iisalmi, Suomi

Olvin värikäskuorinen uutuusjuoma New Zealand Pale Ale nojaa teemansa mukaisen sadon humaliin, kun sen aalloilla leijailee Wai-itin, Motuekan ja Kohatun aromaattiset sävyt.

Eksoottisen hedelmäinen ja aromaattinen olut tarjoileekin Etelämeren maisemiin mielikuvia vieviä makuja. Klangi on ehkä totuttuunkin tapaan hitusen kliininen, eikä olut ainakaan näin ensimaistolla hurjemmin onnistu sytyttämään. Maku on toki hyvä, mutta silti hieman vaisu. Lähikaupassa tätä näkyi olevan myös 0,33l pulloissa.


Olvi New Zealand Pale Ale

Kevyen utuava, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on aika hyvä. Siinä on mangoista pehmeyttä, saippuamaisempaa sitrusta ja havuisuutta.

Mausta löytyy pehmeää mangoa ja persikkaa, mutta tunnelma on pääosin suoraviivaisempi ja ilmavamman aromaattinen. Sitrusta löytyy, samoin tuoretta havuisuutta ja lopussa napakanlainen puraisukin. Ei sinällään pöllömpi, muttei panimon IPA-linjaan sen suurempaa säväytystäkään antava olut. Samaa kliinisyyttä kuin Cold IPAssakin, mutta tämä jää kaksikosta vaisummaksi.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti