sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Teisnacher Zwickl

Teisnacher Zwickl

  • Tyyli: Zwickl
  • Alk.%: 4,9
  • Panimo: Ettl Bräu, Teisnach, Saksa

Ettl Bräun pullotteita on tullut vastaan aika ajoin, mutta olen jotenkin alitajuisesti sivuttanut ne suorilta tylsän ilmeensä vuoksi. Keljon Citymarketissa katse kuitenkin pysähtyi panimon tuotteen kohdalle pidemmäksi aikaa, sillä kirjainyhdistelmä Z-W-I-C-K-L aktivoi jotain sisälläni.

Saksalaisten suodattamattomat landbierit tai zwickkelit ovat kiehtoneet mieltäni aina ja vaikkei tyylillä sinällään mitään tiettyä makulinjaa suodattamattomuutensa lisäksi ehkä olekaan, ovat ne myös maistuneet IPA-huumankin keskellä erittäin hyvin. Teisnacher onkin harvoja tällä hetkellä kauppamyynnistä löytyviä ”lajiedustajia” tai ainakaan en heti keksi toista tuotetta emämaan tekijöiltä. Kotimaisista nimistä Vakka-Suomen Keller-sarja tarjoilee näitä hienoja makuja erittäin onnistuneesti.

Teisnach on pieni kylä Saksan rajan tuntumassa, Regensburgin ja Ceske Budejovicen välimaastossa. Ettl Bräun kotisivuilla kehutaan olutta valmistetun panimon sijoilla, aivan Teisnach-virran partaalla jo vuodesta 1543 lähtien, mutta saksaa osaamattomalle jää ehkä vähän auki, halutaanko tällä tarkoittaa myös panimon perustamisvuotta tai yhtäjaksoisuutta. Logoon tuo luku ainakin näkyy painetun. Itse oluthan on mainio.

Teisnacher Zwickl

Kaunis, vaaleankeltainen ja sumea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on hieno. Vaaleaa viljavuutta, varsin aromirikasta kukkaisuutta, yrttisyyttä ja hienoista sitrusmaisuuttakin.

Humalaromit kilvoittelevat vallasta maunkin puolella, vaikkei olut mikään humalapommi varsinaisesti olekaan. Kukkaisuutta, sitrusyrttisyyttä ja tuoretta ruohoisuutta. Perustan kirmailulle luo vaalean viljava, olemukseltaan kepeä, mutta myös mukavan pyöreä maltaisuus. Hiilihapot ovat ehkä hieman kohollaan,  kokonaisuutena oikeinkin miellyttävä lagerelämys Saksasta.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti