perjantai 30. kesäkuuta 2023

Nokian Keisari Micro NEIPA

Nokian Keisari Micro NEIPA

Nokian Panimo samensi Micro-oluidensa sarjaa NEIPAn muodossa ja kun purkkihintakaan ei päätä huimaa, lähti kevätuutukainen mielenkiinnosta testiin. 2,8-prosenttinen oluthan on lain silmissä elintarvike ja sitä ei sido myyntiaikarajoitukset. Harvemmin sitä olutostoksille iltaysin jälkeen olisi edes lähdössäkään, mutta tulipahan mainittua.

Alle kolmipinnaisista oluista löytyy tätänykyä jo mukavasti valinnanvaraa ja kaiken lisäksi myös erittäin tasapainoisia suorituksia. Northern Lightsia ei ole aikoihin tullut vastaan ja vaikken rehellisyyden nimissä edes odota Keisari-purkin sen aukkoa täyttävän, kelpaa kepeiden kesäoluiden joukon lisälevennys erittäin hyvin.

Oluen Keisari Micro NEIPA tosin painottuu vahvasti adjektiiviin ”kevyt” ja makupuoli jää melko ohkaiseksi, vetiseksikin. Ei tästä varmastikaan ykkösvalintaa ”ykkösbissejen” kohdalla itselleni tule, mutta saatavuuden oletettu laajuus tehnee siitä kohtalaisen potentiaalisen kesän sivukulutustuotteen. Jää nähtäväksi.


Nokian Keisari Micro NEIPA

Utuinen, ei järin samea olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa aprikoosia, mandariinia ja sitrusta. Suht maltillinen runsaudeltaan.

Maku on miedonlainen. Alkuun vähän vetinenkin. Nektariinia, sitrusta, aprikoosia ja greippiäkin on kuitenkin varsin mukavasti mukana. Jälkimaku on taasen melko olematon. Kepeys maistuu kokonaisuudesta turhan selkeästi, eikä sitä oikein ole saatu käännettyä eduksi. Ei heikko, mutta maistuvampaakin tarjontaa löytyy kaupoista varsin kattavasti.

Pisteet: 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti