sunnuntai 12. elokuuta 2018

Kukko Bitter

Kukko Bitter
Vihreäkuorinen Kukko Bitter on ollut yksi kesäkauden muutamista ”toistuvista” tuttavuuksista eli kertaostoa useammin lasiin kaatuneista, perusvarman linjan tuotteista. 4,2-prosenttinen Bitter ei oluena sinne sour-NEIPA-taivaan seksiwau-kategorioihin yllä, mutta tokko edes haluaisikaan. Rehti, selkeälinjainen brittipubitunnelma ja tasapainoinen makumaailma on hyvä juuri sellaisena kuin on, ilman suurempia venkoiluja tai hehkututusta-

Suht miedon oluen juotavuus on ns. tapissaan, mutta se tarjoaa myös miellyttävää makusteltavaa. Bitterin mallas- ja humalakattaus on oikeaoppisesti brittiläistä alkuperää (Pilsner, Maris Otter Pale Ale, Light Crystal / Target, Challenger, East Kent Goldings, Fuggles), eikä lopputulosta voi moittia. Verrattaen eleetön olut puhuttelee tuolla vaatimattomalla kauneudellaan ja on toisinnon jos toisenkin arvoinen.
Laitilan Kukko Bitter on suodatettu brittityylinen täysmallasolut, jonka valmistuksessa on käytetty useita englantilaisia mallas- ja humalalajikkeita. Sen maussa on aistittavissa hentoa hedelmäisyyttä ja selkeää maltaisuutta. Kukko Bitterin käymisaste on verrattain korkea, mikä tekee oluesta hieman kuivahkon ja helposti juotavan. Humalointi on tyylille ominaisesti selkeä ja runsas. Tuoksusta löytyykin englantilaisille humalille ominaisia kukkamaisia ja yrttisiä aromeja. Kukko Bitter sopii hyvin seurustelujuomaksi sekä kala- ja itämaisten ruokien kanssa nautittavaksi.
Kukko Bitter
Kaunis, hieman tummankin keltainen olut hienolla vaahdolla. Tuoksu on hyvä ja kovin brittitunnelmainen. Keksimäinen, kevyen toffeinen ja leipäinen mallas toimii vasten kukkaista, hivenen puumaista humalointia. Seesteinen, runsas, muttei voimakas. Hyvältä vaikuttaa.

Makukin on hyvä, hienosti linjassa tuoksun kanssa. Keksimäinen, leipäinen ja syvyyttä tuovan toffeinen mallas petaa hyvän pohjan kevyen pähkinäiselle, kukkaisalle ja lopussa sopivasti purevalle humaloinnille. Mukana on puumaistakin otetta, jälkimaussa yrttiäkin. Miellyttävä kokonaisuus, joka löytää brittijyvän todella hyvin.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti