maanantai 6. heinäkuuta 2015

Coppersmith’s Impala Imperial Pils

Ruotsin pienpanimoskenessä riittää vilskettä...
Länsinaapurimme hyvää tahtia porskuttavan pienpanimobuumin hedelmät alkavat hiljalleen näkyä myös täällä Suomen puolella ja myös Alkon on haalinut satunnaisia maistiaisia hyllyjensä täytteeksi. Se esittelikin kevätuutuuksien myötä meille varsin tuoreen, viime kesänä oluensa markkinoille saaneen Coppersmith’s Breweryn. Petri Karhukorven ja Göran Carlssonin panimo sijaitsee Västeråsissa, Hackstan teollisuusalueella.

Valmistuskapasiteettia löytyy 200.000:n litran verran mutta tilojen ja tekniikan puitteissa lukeman viisinkertaistaminenkaan ei olisi mahdottomuus. Laitteisto on haalittu kasaan Italiasta (panovehkeet), Hollannista (käymistankit) ja Kanadasta (tölkityslinjasto). Modernin laitteiston lisäksi panimolla on oma laboratorio.

Impala on tyyliltään mahtipontisesti Imperial Pils eli vahvuutta löytyy ”peruspilssiin” nähden hieman runsaammin (7,5%) ja katkeroaineitakin on matkassa mukavasti 67,3 EBUn verran. Columbusta, Northern Breweriä ja Motuekaa humalapuolella, pils- ja melanoidimaltaita rungon takeina. Se löytyy Alkon valikoimista yhdessä vadelmalla ja raparperilla maustetun Fusion Saison Rhubarb & Raspberryn kanssa.

Coppersmith’s Impala Imperial Pils
Kirkas, oljenkeltainen olut varsin kauniilla, valkoisella vaahdolla. Tuoksu on varsin mahtipontinen ottaen huomioon oluen lajityyppi. Todella tuoretta, runsaan ruohoista otetta piisaa mutta matkassa on myös raikkaan kevyttä hedelmäisyyttä. Ripaus greippiä, hieman enemmän kukkaisen vihertävää tuoreuttakin. Todella kutsuva tuoksu sateen kasteleman biergartenin illassa.

Myös maku puree. Ronskia, tuoreen ruohoista tunnelmaa, sopivan hapanta greippisyyttä sekä syvyyttä antavaa yrttisyyttä. Mallaspuolikin on varsin hyvin esillä viljaisen vaalean, hienoista makeuttakin tarjoilevan olemuksensa voimin. Ruohoisen greippinen katkeruus kantaa pitkään, mutta mietoa alkoholinkin lämpöä tuntuu ilmoilla olevan. Suuremmin se ei kuitenkaan itsestään ilmoittele.

Tuomio: Tuoreen ruohoinen, monipuolisesti pureva pils, jossa on ilmoilla hienoisia ylilyönninkin piirteitä. Tästä huolimatta (tai siitä johtuen) varsin mukava, hyvin rapsakka ja maistuva pilsnautinto. Ennakkoluuloton esitys.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti