keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Beer Hunters Mufloni Mosaic vehnä IPA


Rempseän värikäs, mosaiikkikuvioitu etiketti tuo täksi kesäksi Alkon valikoimiin saadun Mufloni Mosaic VehnäIPAn aika suvereenisti esiin oluthyllystä. Beer Hunter’sin yksinkertaisen retroon tyyliin luottava kuvitus on yleisesti hyvin silmää miellyttävä kaikessa seesteisyydessään, mutta näyttää toimivan myös hieman räväkämminkin sävytettynä – vähän sellainen pääsiäisfiilis tuosta ehkä kuitenkin tulee…

Etiketti on hauska sanaleikki pullon sisältämälle oluelle. Vehnäisemmän rungon varaan rakentuva Mufloni on nimittäin humaloitu ”hulppeasti” nosteessa olevalla Mosaic-lajikkeella, joka on saanut seurakseen katkerohumala-Columbuksen. Rapeat 91,8 IBUa, vahvuutta kuutisen prosenttia ja hintaa hitusen yli neljä euroa (4,28€/0,33l).

Olut tuli ensikerran vastaan viime kesän SOPPissa ja tuolloin hanasta laskettu vehnä-IPA pelitti erittäin mainiosti. Mukava lisä Alkon valikoimiin…

Mosaicia oluessa, mosaiikkia etiketissä...
Beer Hunters Mufloni Mosaic vehnä IPA
Sameahko, oljenkeltainen olut hieman laiskalla ja nopeasti häipyvällä vaahdolla varustettuna. Tuoksu on suoraviivainen, tuore ja kesäisen sävyinen. Runsaan sitrusmaista terävyyttä, jonkin verran tunnelmaa pyöristävää trooppista hedelmäisyyttä sekä vienosti makeaa, vehnäistä maltaisuutta.

Maussa on trooppisen hedelmäsopan lisäksi havuista purevuutta, joka toimiikin hyvin yhteen greippisen koruttoman puristuksen kanssa. Pehmeämpää trooppisen hedelmän makeutta löytyy jonkin verran vastapainoksi, mallaspuoli on vehnäisen vaaleaa, hienoista keksimäistä makeutta henkivää. Loppuliuku on varsin napakan greippinen, hienoisen yrttisen mausteinen ja pitkäkestoinen. Hiilihapoiltaan kohtalainen, melko solidista tuntumastaan huolimatta kesäisen raikas ja kepeäkin.

Tuomio: Rapea, sopuisan suoraviivainen ja puhutteleva vehnäIPA. Kesäistä menoa alusta loppuun, miellyttävä matkakumppani Suomen kesään!

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti