torstai 9. heinäkuuta 2015

Thornbridge / Sierra Nevada Twin Peaks

Brick'sin hanasta...
Viime perjantain helle otti tosissaan miehestä mittaa, joten päätin paeta pahinta porutusta Brick’sin terassin tarjoamaan varjoon. Hanarivistön tarjonnasta lasiin valikoitui kesäpäivään oivallisesti sopiva, hyvin sessioitava ja runsaan aromaattinen valtameret ylittävän yhteistyön hedelmä, Thornbridgen ja Sierra Nevadan Twin Peaks.

Anglo American Pale Aleksi itseään tituleeraava APA on valmistunut englatilais-amerikkalaisessa yhteistyössä Thornbridgen kotikonnuilla Bakewellissa. Sierra Nevadan humalaiseen antiin ja brittiläisiin maltaisiin perustuva olut on periaatteessa saanut innoituksensa Thornbridgen Wild Swan –oluen tiimoilta, jota etenkin Sierra Nevadan Steve Grossman ylistää maistuvan makumaailman, mutta etenkin hillityn vahvuuden suoman sessioitavuuden ansiosta. Twin Peaks on esikuvaansa hieman rungokkaampi, mutta edelleen mukavan kevyissä lukemissa (5,0%) liikkuva (aromi)humalapommi.

Oluen nimi ei suinkaan viittaa 90-luvun samannimiseen kulttisarjaan, vaan se pohjautuu panimokaksikon kotiseutujen maastonmuotoihin – kukkuloita ja huippuja näkyy molempien ikkunoista…

Twin Peaksin valmistuksesta sekä panimojen välisestä yhteistyöstä löytyy myös lyhyt videopätkä Youtuben puolelta: When Thornbridge Met Sierra Nevada

Thornbridge / Sierra Nevada Twin Peaks
Vaaleankeltainen, kirkas ja tiiviin vaahtokerroksen kannekseen nostava olut. Tuoksu istuu helteisen päivän pakoiluun kuin nenä päähän. Passion, mango, papaija ynnä muut tropiikin hedelmät ovat edustettuina sopuisan kevyessä, joskin toimivassa tuoksussa. Matkassa on myös greippisempää tunnelmaa sekä vienosti makeaa, vaaleaa maltaisuuttakin. Vaikuttaa todelliselta kesäpäivän pelastajalta.

Maultaan olut on kuitenkin tuoksuaan vaisumpi, silti varsin pätevältä hellepäivän sessiojuomalta vaikuttava kokonaisuus. Vaalea, kevyt ja lopussa sopivasti pureva makumaailma tarjoilee hyvän kattauksen tuoksussa kuvailtua, trooppisten hedelmien aromikkuutta. Mukana on vaaleaa, orastavan karamellista maltaisuutta sekä loppua kohden nopeasti nousevaa, mäntyistä tuulahdusta henkivää greippistä purevuutta. Lämmetessään maku syventyy mutta samalla myös pihkaisempi tunkkaisuus nostaa päätään. Tuntumaltaan sopivan kepeä, makua riittävästi tarjoileva ja virkistävän sessioitava kesäolut. 

Tuomio: Hyvä vaihtoehto kesäisiin rientoihin hyvän seuran ja helteeltä suojaavan varjon luomiin puitteisiin. Viileänä virkistävä janojuoma, joka syvällisemmässä tarkastelussa ehkä hieman ontuu tarjontansa syvyyden kanssa. Vahva hellesuositus.

Ehkä tältä kaksikolta olisi voinut jotain ”ronskimpaakin” odottaa, mutta varsin hyvähän tämäkin on…

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti