keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Moose on the Loose Bold

Moose on the Loose Bold

Huomasinpa tuossa äskettäin, että muusibluusin pirssi oli juuri piipahtanut kotikaupungissani eli uutta hirvibisse-erää olisi taas paikallisessa tarjonnassa. Syksyllä saatu ja maisteltu höyryolut Bold olikin jäänyt blogijuttua vaille, joten nythän se olikin hyvä aika kaivaa naftaliinistä, kun kylällä uuttakin versiota oli saatavilla.

Tarinallinen pienpanimo uusi joulun alla hieman etikettirivistöään ja Mosse-hirveksi nimetty sarvipää sai hieman aiempaa tarkemmat muotopiirteet. Hyvä uudistus ja kiva, että etikettien väriskaala ja muut tunnusvärit pidettiin kuitenkin tuttuina. Omat kuvani ja arvionikin ovat kuitenkin aiemman aikakauden oluesta, mutta uutta etikettiä pääsee kaupan oluthyllyjen lisäksi ihailemaan vaikka täältä.

Bold on tosiaan reteähköä hirviolutta, Steam Beeriä, eli lagerhiivalla ”liian lämpimässä” käytettyä oluttyyliä. Laji ei suurimpiin suosikeihini kuulu, joskin mutkattomana ja yleensä mukavan tasapainoisena tyylinä varma ja helppo valinta moniin tilanteisiin onkin. Kalle on aromihumaloinut omansa ihastuttavalla Mandarina Bavarialla, mikä sopiikin tähän saumaan varsin aukottomasti. Herkules ja Northern Brewer täydentävät kirjoa osaltaan. Jyväskylässä tätä taitaa olla hyllyssä ainakin Länsiväylässä ja Seppälän Cittarissa sekä Explosivessa.

Moose on the Loose Bold
Meripihkainen, kevyen utuinen ja kohtalaisen vaahdon kruunaama olut. Tuoksussa vahvaa mandariinisuutta, kevyen nektariinimaista, oranssinen punakkaa trooppisuutta sekä hienoisesti makeaa mallasta. Appelsiininen aromaattisuus jää päällimmäisenä mieleen.

Maku syventää tuoksun tunnelmia ja mandariinimäinen aromaattisuus on voimissaan. Nektariinin ja mandariinin lihaisuuden verhoa rikkoo nyt hieman karvaampi, kulmikkaampi hedelmä tunnelman ollessa myös tuoksua kuivempi sekä yleiskuvaltaan höyryoluen tapaan lagermaisempi. Ei aukkoja, syvyyttä ja raikkautta sopivassa tasapainossa sekä kivaa katkeron poljentaakin aromaattisuuden vastapainoksi. Pirteä esitys. 

Tuomio: Mandariininen höyryolut.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti