keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Mikkeller Beer Geek Flat White

Mikkeller Beer Geek Flat White

Tanskalaiset tummat olutnörtit ovat maistuneet pääsääntöisesti varsin hyvin ja tähän linjaan istui myös kauralla ja kahvilla terästetty Beer Geek Flat White Oatmeal Stout. Alkoista löytyvä mikkellerläinen tuntui heti pakkohankinnalta eikä tuota tunnetta olekaan ihan hirvittävän usein viime aikoina tullut koettua. Kiinnostavia uutuuksia on toki useitakin vastaan tullut, mutta tämä olisi varmasti lähtenyt mukaan verkko-ostoksiltakin joulun alla – kovinkaan moni muu Alkon uutuus yleensä ei.

Mikkeller Beer Geek Flat White

Musta, hidasliikkeinen sekä hyvin kauniin, ruskean, jyhkeä ja pitkäkestoisen vaahdon nostava olut. Tuoksu on paahtuneen maltainen. suklainen ja kahvinen. Kivaa mokkaisuutta, syvyyttä ja tasapainoa. Rauhallinen ja talvinen tunnelma puhuttelee.

Maku ei samaan samettisuuteen yllä, vaikkei nyt mahdottoman kauas jääkään. Paahtunut maltaisuus, kahvi ja suklaa lienevät ne tärkeimmät mainittavat, mutta myös tummaa hedelmää löytyy, lopun kohtalaisen purevaa rutistusta unohtamatta. Sieltä voi kaivella myös lakritsista vivahteikkuutta, joskin jälkimaku taittuu taas vahvan espressomaisuuden alle. Laktoosin vaikutustakin löytyy, mikä ilmenee alkupuoliskon kermaisena kahvin valkaisijana, mutta sen jalansija jää onneksi melko ohueksi.

Pidän kahvistani enemmän mustana ja sama pätee ilmeisesti myös kahvioluisiin. Miellyttävän runsas, syvä ja vivahteikas, mutta samalla taitavan tasapainoinen. Tekisi mieli haukkua tylsäksi, mutta uusintasiemaus pyyhkii tuon harhan kerta toisensa jälkeen pois mielestä. Hieno olut. Ja sopivan lämminkin eli juuri oivallinen vallitsevaan, koleaan talvitunnelmaan. Himskatin toimiva just nyt.

Tuomio: Kahvinen ja syvämakuinen esitys oluthörhön makuun Mikkelleriltä.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti