maanantai 15. tammikuuta 2018

Alkon Jouluoluet 2017: Erdinger Schneeweiße

Erdinger Schneeweiße

Vehnäolutpanimo Erdingerin talvinen Schneeweiße on muistaakseni melko tuttu näky Alkon joulukopassa ja vaikka se talvisempaan makuun onkin istutettu, on kyseessä omaan suuhun melko mauton ja alemman keskistason edustaja lajityypissä. Ei vain iske, vaikka vehnäsistä paljon pidänkin ja itseasiassa juuri Erdingerin tuotteiden kanssa vehnäoluiden saloihin tutustuin*.

Erdinger Schneeweiße on juuri vahvuutensa puolesta kaupparajamme yläpuolelle jäävä, perusvehnää ehkä hieman tummempi ja sinällään ehkä runsasmakuisempikin, mutta samalla turhan kuivakka ja latteankin oloinen. Sitä valmistetaan syys- ja helmikuun välisenä aikana eli on selkeä sesonkituote. Ihan kiva, mutta nääh…

*no okei, valaistumisen hetki koettiin Schlenkerlan savuisen Rauchweizenin kanssa, mutta helpohkot erdingiläiset olivat myös vahvana vaikuttimena "projektissa".

Erdinger Schneeweiße
Samea, vahvan keltainen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on mausteinen, vaaleahkon leipäinen, mausteinen sekä hieman hedelmäinen.

Maultaan melko lattea vehnä. Kuivahko, viljava ja hivenen paahtoleipäinen mallas, yrttinen ja mausteinen lopetus sekä yleinen, kevyt hedelmäisyys eivät onnistu vakuuttamaan. Perustekemistä ja puhdasta jälkeä, muttei ostoskoriin toistamiseen istuva kompromissi edes Alkon valikoimien äärellä.

Tuomio: Tylsä ja lattea vehnäolut.

Pisteet: 26/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti