lauantai 7. heinäkuuta 2018

Beck’s Blue Non Alcoholic

Beck’s Blue Non Alcoholic
Olutharrastajan elo voi paikoin olla hyvinkin holitonta. Heineken 0,0 on pitänyt vakaasti paikkansa kellaristin virallisena palautusjuomana eli polkujuoksu- ja puulaakifutisharjoitteluun on haettu oppia Saksan talviolympiajoukkueen metodeista. Alkoholitonta oluttahan hyö kuuluivat viimekarnevaaleissa kovasti kuluttavan, joten miksen sitten itsekin ottaisi ammattilaisvinkkejä käyttöön?

Beck’sin alkoholiton Blue on jäänyt tähän saakka testaamatta lähinnä siksi, että perus-Becksi on aika pahaa. Jostain syystä luottoa Heinekenin 0,0:aan kuitenkin löytyi, vaikka pahaahan se perus-hainienkin on. Jännä. Bönthörin nolla-pile-nolla –testi tuli kuitenkin luettua ja siinä suhteellisen paljon kehuttu Beck’s jäi mieleen kummittelemaan: Entä jos sitä sittenkn…? Ensisaalistus meinasi kuitenkin saada hassun päätöksen, kun paikallis-Lidlin hyllyttäjä oli nostanut Bluen hyllypaikalle viisiprosenttista normi-Becksiä. Tottumattomalle meinasi käydä lapsus, mutta onneksi tuli etikettiä vähän tarkemmin tarkasteltua.

No löytyihän sitä sitten viimein oikeassakin muodossa. Testitilanne oli holittomille oluille tuttu eli hellepäivän pallopelien jälkeinen sohvalla kötöstelyhetki. Ja hyvinhän tuo muuten toimi. Hinta Heinekenin serkkuun on kutakuinkin sama eli loppukesän palautumiseen saatiin nyt kaivattua variaation mahdollisuutta.

Beck’s on brändinä muuten Saksan eniten viety olutmerkki, mikä ainakin meikäläisen pääsi yllättämään. Eipä asiaa sinällään ole koskaan kyllä tullut edes pohdittua ja toisaalta, mikäpä muukaan se voisi olla? Bremeniläispanimo on tätä nykyä osa InBev-konsernia ja tuotteita kaupitellaan 120 maassa eli aika kattavasti. Aikamoisen tuottoisa on siis panimon käyttämä jääkautinen lähde…

Beck’s Blue Non Alcoholic
Vaalean viljava, kirkas ja aika kauniin vaahdon nostava olut. Tuoksu on hieno. Ruohoinen, hivenen yrttinen humalointi on esillä hyvin ja se raikastaa vaalean virkistävää tunnelmaa hienosti. Vaikuttaa aika hyvältä.

Myös maku on raikas, vaikkei humalointi aivan tuoksun mittoihin ylläkään. Aika tasapainoinen, raikas ja hyvänmakuinenkin holiton. Menisi sokkona varmasti ohi useammastakin salkkulagerista. Vahva haastaja Heinekenin 0,0:lle, vaikka turhaa makeutta alkaakin puskemaan jääkaappilämmön hälvetessä.

Pisteet: 27/50

3 kommenttia:

 1. Ehdottomasti paras holiton olut tällä hetkellä. Suosittelen vahvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremmasta päästä kyllä. Toiminut kesähelteillä hyvin :)

   Poista
 2. Kiistatta parhaimpia holtittomia oluita. Hyvin tasapainoinen tuote kuivalla humalalla. Tosin bulkkioluista holillinenkin Becks on makuuni.

  VastaaPoista