perjantai 6. heinäkuuta 2018

To Øl Sur Citra

To Øl Sur Citra
Ever had a pale ale and thought “this is great, but I wonder if it could be a bit tart?” Well now you can have it. Continuing our experimental “Sur” series of beers, we present to you a Single Hopped American Pale Ale, using Citra, with a soured mash to bring a tart, refreshing drink to your lips.
Alkon hyllystä tosiaan löytyy tällainen aika nättiin pakettiin purkitettu, tyystin Citralla humaloitu hapan-APA. Sour pale dry hopped with Citra, sanoo tölkin kylki ja sitäpä se sisältökin aika pitkälle tarjoilee. Sur Citra on tosiaan osa jo reilun kourallisen kokoiseksi kasvanutta Sur *sijoita esimerkiksi humalalajikkeen nimi tähän* -olutsarjaa. Se on myös kauppavahvuinen, kuten yllättävän monet muutkin Alkon viime aikojen uutuudet.

Töllin oluita ei olekaan pitkään aikaan tullut maisteltua, mikä vähän ihmetyttää, sillä pääsääntöisesti sen tuotokset ovat olleet hyvin toimivia. Sur Citra ei tosin tuota linjaa onnistu jatkamaan, sillä olut on selvästi rakennettu liiaksi yhden ajatuksen varaan, muttei riittävän itsevarmalla tavalla. Ujoksi pyristelyksi tämä siis jäi…

To Øl Sur Citra
Aurinkoisen oranssinen, samea ja kauniin vaahdon nostava olut. Tuoksu on sitrusmaisen mehumainen ja humalpohjan ansiosta myös ipamainen. Ehkä siellä semmoista enteilevää happamuutta löytyy, mutta melko mieto tuo tuoksu kaiken kaikkiaan on.

Maku antaa enemmän. Mutten niinkään välitä siitä. Sitruksinen humalointi saa seurakseen sitruunasta puristettua ja raastettua happamuutta, eikä kokonaisuus oikein muuta tarjoilekaan. Happamuus on hieman kädenlämpöistä luonteikkaampaa, mutta silti liian vaatimattomalla tasolla liikutaan. Joko kunnolla tai ei ollenkaan, eikö? Kesäänhän tämä istuu ja raikkaus on kohdillaan, mutta näh. Ei iske.

Pisteet: 26/30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti